Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Τατάρ συνοδος τουρκικών κρατών

Κάθε ευκαιρία να προσδώσουν κρατική υπόσταση  και να κερδίσει ψήγματα διεθνούς αναγνώρισης για το παράνομο μόρφωμα των κατεχομένων, επιχειρεί να εκμεταλλευτεί η τουρκική πλευρά.

Στο πλαίσιο αυτό ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ το πρωί περιχαρής πόζαρε έχοντας πίσω του την σημαία του ψευδοκράτους και πλαισιούμενος από τους ηγέτες των χωρών που συμμετέχουν στην έκτακτη σύνοδο του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών που φιλοξενείται στην Άγκυρα.
Στην συνέχεια παρακάθισε στο ίδιο τραπέζι με τους άλλους συμμετέχοντες στη σύνοδο, έχοντας μπροστά του την σημαία του ψευδοκράτους και παραδίπλα τον Βίκτορ Όρμπαν πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία συμμετέχει στη σύνοδο με το καθεστώς του παρατηρητή.  Το ψευδοκράτος το Φθινόπωρο έγινε αποδεκτό με το καθεστώς του παρατηρητή στον οργανισμό, που πέραν της Τουρκίας συμμετέχουν άλλες έξι χώρες συν την Ουγγαρία.    

Την ανάγκη αναγνώρισης κυριαρχικής ισότητας και ισότιμου διεθνούς καθεστώτος στο ψευδοκράτος, επεσήμανε στην εναρκτήρια ομιλία του ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ως Οργανισμός Τουρκικών Κρατών, έχουμε ενσωματώσει την ισχυρή και αποφασιστική υποστήριξή μας στον «τουρκοκυπριακό» λαό. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την αναγνώριση της «τδβκ»  και την άρση των περιορισμών που αντιμετωπίζει» ανέφερε ο τούρκος Πρόεδρος.  

Βήμα για να εκφράσει τις αδιάλλακτες θέσεις του βρήκε ο Ερσίν Τατάρ, ο οποίος ανέφερε ότι στόχος της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι η ποδηγέτηση των Τουρκοκυπρίων. «Θα συνεχίσουμε να είμαστε οι φρουροί πρώτης γραμμής του τουρκικού κόσμου στην Ανατολική Μεσόγειο και θα συνεχίσουμε να υψώνουμε το ανάστημά μας με την υποστήριξή σας» σχολίασε ο Ερσίν Τατάρ.

Επίσκεψη Κιλιντσάρογλου

Σε μια άλλη εξέλιξη στα κατεχόμενα βρέθηκε σήμερα ο αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου ο οποίος επισκέφθηκε οικογένειες των παιδιών που χάθηκαν στο φονικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου στην Τουρκία.

Ικανοποίηση Ηνωμένων Εθνών
Ικανοποίηση εκφράζουν τα Ηνωμένα Έθνη για τις συναντήσεις που είχε η Ρόζμαρι Ντι Κάρλο με τον πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Ερσίν Τατάρ.
Αν και τα αποτελέσματα των επαφών που είχε η αναπληρώτρια γενικής γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, χαρακτηρίζονται ως πενιχρά, απότοκο των αδιάλλακτων θέσεων που για άλλη μια φορά κατέθεσε ο κατοχικός ηγέτης, ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα στη Νέα Υόρκη .
«Κατά τη διάρκεια αυτών των λεπτομερών συζητήσεων επανέλαβε τη συνεχιζόμενη δέσμευση του ΟΗΕ για την ειρήνη στο νησί. Η κ. Ντι Κάρλο συνεχίζει την επίσκεψή της με συναντήσεις με την κοινωνία των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων ομάδων γυναικών και νέων» ανέφερε ο Στεφαν Ντουζαρικ εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ.

Σήμερα η αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών επισκέφθηκε την πράσινη γραμμή στη Λευκωσία, πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τη νεκρή ζώνη και επισκέφθηκε την μεσαιωνική πόλη της Αμμοχώστου, όπου ενημερώθηκε για την αποστολή της δικοινοτικής επιτροπής για την πολιτιστική κληρονομιά.
Το Κυπριακό είναι μεταξύ των θεμάτων που βρίσκονται στην ατζέντα της σημερινή συνάντησης του υπουργού εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Δένδια με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.