Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Τατάρ συνοδος τουρκικών κρατών

Τουρκία και ψευδοκράτος προσπαθούν με κάθε μέσο να προσδώσουν υπόσταση στο πολιτικό μόρφωμα των κατεχομένων και να επιβάλουν την λεγόμενη «κυριαρχική ισότητα». Ο Ερσίν Τατάρ συμμετέχει ως «πρόεδρος» του ψευδοκράτους στη σύνοδο των μελών του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών (ΟΤΚ) που θα διεξάγεται σήμερα στην Άγκυρα, καλεσμένος του Ταγίπ Ερντογάν. Πόζαρε μάλιστα και στην επίσημη φωτογραφία της συνόδου με φόντο τη σημαία του παράνομου και αναγνωρισμένου μόνο από την Τουρκία ψευδροκάτους του οποίου ηγείται.

Χθες ο Ερσίν Τατάρ συναντήθηκε με την Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Ρόζμαρι Ντι Κάρλο, μετά τη συνάντηση που αυτή είχε με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

Ο κατοχικός ηγέτης δεν υπαναχώρησε ούτε βήμα από τις πάγιες αδιάλλακτες θέσεις του. Ουδέποτε, δήλωσε, η τουρκική πλευρά θα αποδεχθεί εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαδικασία για το Κυπριακό. 

Με σημαία την «κυριαρχική ισότητα» 

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ερσίν Τατάρ επανέλαβε ότι από την εκλογή του στην «προεδρία» τα τελευταία δυόμιση χρόνια τίθεται στο τραπέζι η «κυριαρχική ισότητα» και η πολιτική των «δύο κρατών».

Πρόσθεσε ότι με την «εκλογή» του επισημοποιήθηκε αυτή η πολιτική, η οποία εγκρίθηκε από τον τουρκοκυπριακό «λαό» και υιοθετήθηκε από την Τουρκία, όπως είπε. Συμπλήρωσε ότι «έτσι, η πολιτική των δύο κρατών μετατράπηκε σε εθνική πολιτική πλέον. Και ο κ. Ταγίπ στήριξε τη στάση μας που ανέφερα στον Χριστοδουλίδη κατά την τελευταία μας συνάντηση, δηλαδή ότι δεν θα μπορέσουμε να αρχίσουμε επίσημες συνομιλίες χωρίς την αποδοχή της κυριαρχικής μας ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος μας».

Απέρριψε για άλλη μια φορά τη λύση ομοσπονδίας λέγοντας «εμείς έχουμε κόκκινες γραμμές. Είπα ότι δεν θα καθίσουμε στο τραπέζι ούτως ή άλλως αν δεν υπάρχει κυριαρχική ισότητα. Ανέφερα το ιστορικό της ομοσπονδίας και εξήγησα για άλλη μια φορά γιατί δεν θα υπάρξει ομοσπονδιακή λύση από εδώ και μπρος. Αφού οι δύο πτέρυγες θα είναι κράτη και θα έχουν ευρείες εξουσίες, γιατί δεν αποδέχονται την κυριαρχική μας ισότητα; Απευθύνω αυτή την ερώτηση, όμως δεν παίρνω απάντηση. Τους είπα ότι ζούμε στην ίδια γεωγραφία και ότι πρέπει να συνεργαστούμε».