Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Προεδρικό

Διαβεβαιώσεις ότι οι κυπριακές τράπεζες δεν είναι εκτεθειμένες στην κρίση της Ελβετικης τραπεζας Credit Suisse έλαβε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης. Επιπλέον ο Πρόεδρος έδωσε σε πρωϊνή σύσκεψη με τους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας κατευθύνσεις για τον χειρισμό σημαντικών θεμάτων της επικαιρότητας όπως η ΑΤΑ, η στατικότητα κτιρίων σε προσφυγικούς συνοικισμούς και το ταμείο για κουρεμένους καταθέτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σύσκεψη που ήταν προγραμματισμένη ο ΠτΔ ενημερώθηκε για τρέχοντα θέματα και ανταλλάγησαν απόψεις με τους υπουργούς. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έδωσε κατευθύνσεις για τον χειρισμό των σημαντικών θεμάτων που συζητήθηκαν που μεταξύ άλλων ήταν: η  ΑΤΑ και η στατικότητα Κτιρίων σε προσφυγικούς συνοικισμούς. Ο υπουργός εσωτερικών παρουσίασε το σχέδιο που ετοιμάζει για να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Συζητήθηκαν ακόμα το θέμα του ταμείου για τους αξιόγραφους και κουρεμένους καταθέτες αλλά και το θεμα του ανεργιακού των τραπεζικών υπαλλήλων που έφυγαν με το τελευταίο σχέδιο εθελούσιας εξόδου. Για το θέμα αυτό η κυβέρνηση θα καταθέσει νομοσχέδιο στη Βουλή.

Επικοινωνία για την Ελβετική Τράπεζα Credit Suisse

Τόσο ο ΠτΔ όσο και ο Υπουργός Οικονομικών βρίσκονται σε επικοινωνια με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνο Ηροδότου ο οποίος βρίσκεται στην Φρανκφούρτη για την συνοδο του Δ.Σ της Ευρωπαϊκης Κεντρικης Τραπεζας, για το θεμα της Ελβετικης τραπεζας Credit Suisse. Ο κ. Ηροδότου μετέφερε ότι είναι σε επαφή για το θέμα με τις κυπριακές τράπεζες οι οποίες διαβεβαιώνουν ότι δεν ειναι εκτεθιμενες .