Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Νίκος Χρισοδουλίδης Αλέξης Τσίπρας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα αρχηγούς κοινοβουλευτικών κομμάτων της Ελλάδας, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στην Αθήνα.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σε χωριστές συναντήσεις τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ. Νίκο Ανδρουλάκη, τον ΓΓ της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, τον Πρόεδρο Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκο Βελόπουλο και τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 κ. Γιάνη Βαρουφάκη.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα.

Κατά τις συναντήσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην πρόταση του για πρωταγωνιστική εμπλοκή της ΕΕ στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού, σημειώνοντας την ανάγκη για σπάσιμο του αδιεξόδου και για επανέναρξης των διαπραγματεύσεων, πάντοτε στο πλαίσιο των ΗΕ.

Είπε, ακόμη, ότι θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες σε λίγες μέρες, όπου θα έχει συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τους αρχηγούς των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, ενώ ανέφερε έχει κληθεί να μιλήσει ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Από την πλευρά τους οι συνομιλητές του εξέφρασαν την πλήρη στήριξη τους στις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυπριακή Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προσωπικά για την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό.