Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Νίκος Χριστοδουλίδης Προεδρικό

Εβδομάδα ανακοινώσεων για το νέο Υπουργικό Συμβούλιο, με τον Νίκο Χριστοδουλίδη να καταρτίζει των τελικό κατάλογο των εκλεκτών για το νέο κυβερνητικό σχήμα. Το μόνο βέβαιο είναι πως ακόμη και σήμερα, τα πάντα είναι ρευστά, καθώς ο εκλελεγμένος πρόεδρος εξακολουθεί να κρατά ερμητικά κλειστά τα χαρτιά του.

Όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1 οι τελικές αποφάσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη και οι συνεπακόλουθες ανακοινώσεις πρέπει να αναμένονται Πέμπτη ή Παρασκευή, βάζοντας τέλος στην αγωνία προς όλους όσοι θα πρέπει να ράψουν το υπουργικό κουστούμι ή ταγέρ ενόψει της τελετής διαβεβαιώσεις.

Ζήτημα φαίνεται να προκύπτει με τα «θέλω» των κομμάτων που στήριξαν την υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη, καθώς φέρεται να έστειλαν και λίστα ονομάτων, κάτι που βεβαίως τους ζητήθηκε από τον εκλελεγμένο Πρόεδρο. Δεκάδες τα ονόματα όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1 για να επιλέξει τους συνεργάτες του ο κ. Χριστοδουλίδης.

Πέραν των ζυμώσεων για το νέο κυβερνητικό σχήμα ο νέος Πρόεδρος «τρέχει» παράλληλα τις διεργασίες για το Κυπριακό, που με βάση τις πληροφορίες αναμένεται να συναντήσει αύριο το πρωί με τον Ειδικό Απεσταλμένο του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Κόλιν Στιούαρτ, σε μια κίνηση προετοιμασίες της συνάντησης με τον Ερσίν Τατάρ την Πέμπτη.

Την ίδια ώρα προχωρά στην ετοιμασία του έγγραφου εργασίας για εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις διαδικασίες επίλυσης του Κυπριακού. Ένα έγγραφο που θα κατατεθεί τον Μάρτιο, όταν ο νέος πρόεδρος μεταβεί στις Βρυξέλλες για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.