Τηλεόραση Ραδιόφωνο
χριστοδουλιδης μαυρογιαννης

«Κάστρα» αποδείχθηκαν κάποια χωριά της Κύπρου για τους μονομάχους του δεύτερου γύρου των εκλογών. Καταγράφηκαν πολύ ψηλά ποσοστά που θύμισαν εποχές Μακαρίου, όπως πολλοί υποστήριξαν. Σε κάποιες κοινότητες Ο Νίκος Χριστοδουλίδης έλαβε περισσότερες από το 90% των ψήφων. Υπήρξε και ένα χωριό στο οποίο μοιράστηκαν ακριβώς τις ψήφους και τα ποσοστά. 


Γεροσκήπου

Σχεδόν 70% εξασφάλισε ο  νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην γενέτειρα του Γεροσκήπου  παίρνοντας την πρωτιά όπως και την πρώτη Κυριακή,  εξασφαλίζοντας  2,552 ψήφους ή αλλιώς 69,9% έναντι 1,099 ψήφων δηλαδή 30,1% του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

1

 

Χούλου - Επαρχία Πάφου

Πολύ ψηλά ήταν τα ποσοστά του Νίκου Χριστοδουλίδη και στην γενέτειρα του πατέρα του Χούλου. 

O νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξασφάλισε το 91,62% των ψήφων. 

Από τις 191 έγκυρες ψήφους έλαβε τις 175 και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης τις 16 δηλαδή το 8,38%.

1

 

Δωρός - Επαρχία Λεμεσού

Πάνω από 90% εξασφάλισε ο Νίκος Χριστοδουλίδης και στο χωριό Δωρός της επαρχίας Λεμεσού, χωριό της Πρώτης Κυρίας Φιλίππας Καρσερά. 

Συγκεκριμένα έλαβε ποσοστό 96,95% των έγκυρων ψήφων, δηλαδή 127 ψήφους σε αντίθεση με τον ανθυποψήφιό του που έλαβε μόνο 4 ή 3,05%. 

 

1

Αγρός 

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ωστόσο,  παρότι κέρδισε την μάχη, δεν κατάφερε να εκτοπίσει από την πρώτη θέση τον Ανδρέα Μαυρογίαννη στον Αγρό, γενέτειρα του ανθυποψήφιου του, καθώς ο Ανδρέας Μαυρογίαννης επικράτησε με ποσοστό 82.66% η αλλίως 472 ψήφους. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης έλαβε  99 ψήφους ή 17.34%.

 

1

 

Αργάκα - Επαρχία Πάφου

Μάχη έγινε πάντως και στην  Αργάκα,  κοινότητα του Αβέρωφ Νεοφύτου, με τον  Ανδρέα Μαυρογίαννη, ωστόσο, να επικρατεί στο τέλος με 314 ψήφους έναντι 254 του Νίκου Χριστοδουλίδη. 

 

Παραλίμνι

Στο Παραλίμνι, έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους στην Κύπρο, νικητής βγήκε ο Νίκος Χριστουλίδης  με 4100 ψήφους ή 65,96%. Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έλαβε 2.116 ή 65.96%
Αμμόχωστος

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης κέρδισε και ολόκληρη την επαρχία Αμμοχώστου με 54,94%. Θυμίζουμε ότι τόσο τον Δήμο Παραλιμνίου όσο και ολόκληρη την επαρχία Αμμοχώστου στον πρώτο γύρο πήρε ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

1

Κοινότητα της Δρύμου - Επαρχία Πάφου

Αξιοσημείωτο είναι και το αποτέλεσμα στην μικρή κοινότητα της Δρύμου στην επαρχία της Πάφου όπου κανένας από τους δύο δεν βγήκε νικητής, καθώς και οι δύο έλαβαν από 51 ψήφους.

Να σημειώσουμε πως στον πρώτο γύρο, στην Δρύμου, νικητής βγήκε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, δεύτερος ο Αβέρωφ Νεοφύτου και τρίτος ο Ανδρέας Μαυρογιάννης.

 

1