Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εγ

Σήμερα ψηφίζουμε για την Κύπρο, πάνω απ’ όλα η Κύπρος μας, δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου προσθέτοντας πως η επόμενη μέρα πρέπει να βρει όλο τον κόσμο ενωμένο γιατί με ενότητα και συγκλίσεις μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία.

Σε δηλώσεις ύστερα από την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος του Κέντρο Β του Δημοτικού Σχολείου Τρούλλων, η κ. Δημητρίου είπε ότι «σήμερα η Κύπρος αποφασίζει για τον όγδοο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι μέρα ευθύνης, είναι μέρα συνείδησης».

Κάλεσε «για άλλη μια φορά τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες γιατί μόνο με την ψήφο μας, μόνο με τη συμμετοχή μας μπορούμε να διασφαλίσουμε το μέλλον που θέλουμε για την Κύπρο μας και για τα παιδιά μας».

Αφού ευχήθηκε «καλή επιτυχία και καλή ψήφο» η Πρόεδρος της Βουλής είπε πως «ανυπομονούμε και εμείς για το αποτέλεσμα και εννοείται ότι θα είμαστε εκεί μαζί να εργαστούμε για το καλό του τόπου μας».

«Αυτό ορίζει και θεσμικά τουλάχιστον και η δική μου ιδιότητα ως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων» ανέφερε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «όλοι και όλες θα κάνουν αυτό που πρέπει. Πάνω από όλα η Κύπρος μας».

Ερωτηθείσα πώς θα βρει η επόμενη μέρα τον ΔΗΣΥ, η κ. Δημητρίου είπε ότι «η επόμενη μέρα θα βρει τον Δημοκρατικό Συναγερμό ενωμένο και αυτό είναι το ζητούμενο και αυτό πρέπει να γίνει και εδώ έγκειται η ευθύνη όλων μας».

Σε ερώτηση κατά πόσον θα υποβάλει υποψηφιότητα για την Προεδρία του ΔΗΣΥ, η κ. Δημητρίου  απάντησε πως «δεν έχω ακόμα σκεφτεί αν θα συμμετέχω, αν θα διεκδικήσω κάποιο αξίωμα εσωκομματικά στον ΔΗΣΥ. Εντός των ημερών, όμως, αφού αύριο κιόλας θα συγκληθεί το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος για να πάρει αποφάσεις για τα χρονοδιαγράμματα, θα λάβω και εγώ τις αποφάσεις μου».

Κληθείσα να δώσει το μήνυμα της προς τον συναγερμικό κόσμο, η Πρόεδρος της Βουλής είπε πως «μπορεί ο ΔΗΣΥ να μην έχει κάποιον υποψήφιο (στον β΄ γύρο των εκλογών), παρόλα ταύτα όλοι, όπου και να ανήκουμε, σήμερα ψηφίζουμε για την Κύπρο μας. Οπότε να ευχηθώ καλή επιτυχία» είπε και πρόσθεσε πως «έχουμε πάρα πολλές προκλήσεις μικρές και μεγάλες τις οποίες πρέπει να διαχειριστούμε με συλλογικότητα και ενότητα».

Αυτό, συνέχισε «αφορά το μήνυμα της ενότητας και εσωκομματικά τον ΔΗΣΥ. Αφορά βεβαίως και όλους τους χώρους για να μπορέσουμε με αυτό τον τρόπο, και αυτό είναι που αναμένουν από μας οι πολίτες, να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση και μαζί να εξασφαλίσουμε το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας» και άρα σημείωσε «η επόμενη μέρα πρέπει να βρει όλο τον κόσμο ενωμένο γιατί με ενότητα και συγκλίσεις μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία και δόξα τω Θεώ έχουμε αρκετές».

Ερωτηθείσα για το τηλεφώνημα το οποίο ήταν η αφορμή για την μικρή καθυστέρηση στην προσέλευση της στο εκλογικό κέντρο, η Πρόεδρος της Βουλής απάντησε πως «ήταν οικογενειακά. Θα πάω να επισκεφθώ τη γιαγιά και τον παππού, αφού είμαι στην κοινότητα μου».