Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γρε

"Μπορούμε να διασφαλίσουμε τη συλλογικότητα, η οποία στο τέλος της ημέρας είναι και απαίτηση του κυπριακού λαού", ανέφερε ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Γεροσκήπου στο Κέντρο Δ' όπου προσήλθε γύρω στις 10:00 το πρωί. Τον κ. Χριστοδουλίδη υποδέχτηκαν φίλοι, συγγενείς και υποστηρικτές του.

Σε δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος και συνοδευόμενος από την οικογένειά του, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι μόλις άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα σε μια πολύ σημαδιακή ημέρα για τον ίδιο «μια ηλιόλουστη ημέρα».

Αυτό που κρατάει από την μακρά εκλογική διαδικασία, συνέχισε, είναι ότι ο κυπριακός λαός γνωρίζει, αντιλαμβάνεται και ξέρει πάρα πολύ καλά πιο είναι το διακύβευμα των εκλογών ποια είναι τα διλήμματα ενώπιόν του.

Πρόσθεσε πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση του κυπριακού λαού, γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά ότι ο κυπριακός λαός επιθυμεί να δημιουργηθεί, ελπίδα και προοπτική για το σύνολο του λαού για εμάς και τα παιδιά μας.

«Είναι πολύ σημαντικό, αφού θέλουμε τα ίδια πράγματα, να υπάρξει μια μαζική συμμετοχή στις κάλπες. Η αποχή δεν είναι επιλογή» είπε και συμπλήρωσε ότι η αποχή διασφαλίζει τη συνέχεια όλων αυτών που μας ενοχλούν.

Είπε ότι το πιο σημαντικό είναι «η επόμενη ημέρα των εκλογών να μας βρει όλους ενωμένους». Επανέλαβε επίσης πως τα προβλήματα και οι προκλήσεις δεν έχουν ούτε πολιτικό χρώμα, ούτε ιδεολογική προέλευση και «μπορούμε, σαφώς, καλύτερα, μέσα από μια συλλογική προσπάθεια να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του κυπριακού λαού».

Βασικό ζητούμενο είναι να ανταποκριθούμε με επιτυχία στις προσδοκίες του κυπριακού λαού ασχέτως κομματικής προέλευσης ασχέτως ιδεολογικού χρώματος ανένταχτων ψηφοφόρων, νέων ψηφοφόρων, συνέχισε.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ακόμη πως τα προβλήματα και οι προκλήσεις θέλουν κοινές προσεγγίσεις ενώ είπε ότι μπορούμε να διασφαλίσουμε τη συλλογικότητα «η οποία στο τέλος της ημέρας είναι και απαίτηση του κυπριακού λαού».  

Ο κ. Χριστοδουλίδης πριν την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος παρέστη στη Γεροσκήπου στο μνημόσυνο της μητέρας του, η οποία, όπως είπε, απεβίωσε πριν από ακριβώς δέκα χρόνια.