Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Νικόλας Χριστοδουλίδης Αβέρωφ Νεοφύτου

«Δύσκολη η περίοδος που διανύουμε μετά την αποτυχία της Κυριακής», ανέφερε φιλοξενούμενος στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Χάρης Γεωργιάδης, ενώ σε ότι αφορά στη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος στις 6.μ.μ στην Πινδάρου άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στις δύο επιλογές που βρίσκονται στο τραπέζι: Ψήφος κατά βούληση ή στήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη, ο κ. Γεωργιάδης δεν άνοιξε τα χαρτιά του και είπε πως, «η ουσιαστική συζήτηση θα γίνει σήμερα το απόγευμα»

Παράλληλα, είπε πως, «είναι αναγκαίο να παραμείνει ο Δημοκρατικός Συναγερμός ενωμένος και να κάνουμε το παν να μην οριστικοποιηθεί ή να διευρυνθεί το χάσμα μεταξύ των υποστηρικτών του ΔΗΣΥ που έκαναν διαφορετική επιλογή».

Εκλογική διαδικασία στο κόμμα

Αναφορικά με την υποψηφιότητα του Αβέρωφ Νεοφύτου για επανεκλογή στην Προεδρία του ΔΗΣΥ, είπε ότι, «σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος εάν Πρόεδρος του κόμματος που διεκδικεί την Προεδρία της Δημοκρατίας, αποτυγχάνει, τερματίζεται αμέσως η θητεία του».

Τι απαντά στο ΔΗΚΟ

Με ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος απευθύνθηκε νωρίτερα στον Δημοκρατικό Συναγερμό αναφέροντας πως θα ήταν τιμή για το ΔΗΚΟ να έχουν νέα συνεργασία σε μια κυβέρνηση ευρείας αποδοχής. Δείτε εδώ.

«Με ικανοποιεί από την μία η δήλωση του Νικόλα Παπαδόπουλου αλλά εάν πρέπει να θυμίσουμε κάτι είναι τι λεγόταν για το ΔΗΣΥ μέχρι προχθές», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης για να προσθέσει ότι, γινόταν λόγος για ένα κόμμα διεφθαρμένο που οδήγησε τη χώρα σε αδιέξοδα οικονομικά και πολιτικά.

«Εμείς είμαστε περήφανοι και για τη στάση μας πριν τις εκλογές και μετά τις εκλογές», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχουμε πει ποτέ κάτι τέτοιο» λέει ο κ. Παπαδόπουλος

«Μιλούσαμε για τη Κυβέρνηση, δεν είπαμε ποτέ για τον ΔΗΣΥ ότι είναι διεφθαρμένο κόμμα», ανέφερε σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νίκολας Παπαδόπουλος.

Πρόσθεσε ότι, «όποια και να είναι η απόφαση του Δημοκρατικού Συναγερμού θα είναι σεβαστή, όμως δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το τι έχει προηγηθεί και ποια κόμματα  έβαλαν κάτω τη δική τους πλάτη για να διασώσουν τη χώρα; Ήταν το ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ».