Τηλεόραση Ραδιόφωνο
προεδρικές 2023.

Σε ανάγνωση των αποτελεσμάτων αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων εξόδου (exit polls) από τους τηλεοπτικούς σταθμούς κατά το κλείσιμο των καλπών προχωρούν κόμματα και επιτελεία.

Τα αποτελέσματα των exit polls χαρακτηρίζονται αισιόδοξα από το επιτελείο του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, το οποίο, ωστόσο, δηλώνει πως θα περιμένει να δει τα αποτελέσματα της κάλπης.

"Τα αποτελέσματα είναι αισιόδοξα αλλά εμείς θα περιμένουμε να δούμε το τελικό αποτέλεσμα της κάλπης", ανέφερε στενός του συνεργάτης και στέλεχος του επιτελείου του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος βρίσκεται στο πολιτικό του γραφείο, στη Λευκωσία, μαζί με μέλη της οικογένειάς του και τους στενούς του συνεργάτες.

Είπε, ακόμη, πως ο κ. Χριστοδουλίδης θα προβεί σε δήλωση όταν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων.

Αισιόδοξος δηλώνει ο Α. Μαυρογιάννης

Την ώρα της ανακοίνωσης των δημοσκοπήσεων εξόδου (exit polls) έφτασε στο επιτελείο του ο υποψήφιος ΠτΔ, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Μαζί με τους δημοσιογράφους παρακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των exit polls από την γιγαντο-οθόνη που έχει στηθεί έξω από το επιτελείο.

Ανέφερε ότι είναι αισιόδοξος για τον β' γύρο των εκλογών και θα περιμένει τα τελικά αποτελέσματα για να προβεί σε δήλωση.

Μαζί του ήρθαν και μέλη της οικογένειάς του καθώς και φίλοι και ανέβηκαν όλοι μαζί στον 5ο όροφο.

Αγωνία και συγκρατημένη αισιοδοξία στο επιτελείο του Α. Νεοφύτου 

Με αγωνία αλλά και συγκρατημένη αισιοδοξία για το τελικό αποτέλεσμα, υποδέχθηκαν στο επιτελείο του Αβέρωφ Νεοφύτου τα αποτελέσματα των exit polls που δημοσιεύθηκαν αμέσως μετά το κλείσιμο των καλπών.

Στο επιτελείο βρίσκονται συγκεντρωμένοι δεκάδες υποστηρικτές της υποψηφιότητας του κ Νεοφύτου, καθώς και στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού γενικότερα, με τις πρώτες αντιδράσεις να σχετίζονται με τα σχεδόν ταυτόσημα ποσοστά που λαμβάνουν σε κάποια exit polls οι Αβέρωφ Νεοφύτου και Ανδρέας Μαυρογιάννης για το ποιος θα ακολουθήσει κατά τα φαινόμενα τον Νίκο Χριστουδουλίδη στον δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής.

Οποιαδήποτε επίσημη τοποθέτηση θα γίνει μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων, ανέφεραν σε ανεπίσημο επίπεδο στελέχη του επιτελείου.

Περιμένει τελικά αποτελέσματα το ΑΚΕΛ για να τοποθετηθεί

Με συγκρατημένη αισιοδοξία παρακολουθεί το ΑΚΕΛ την εξέλιξη της καταμέτρησης των ψήφων, μετά το κλείσιμο της κάλπης και τη δημοσιοποίηση των exit polls.

Συνεχίζεται η κινητικότητα στα γραφεία της ΚΕ του ΑΚΕΛ, με στελέχη του κόμματος να προσέρχονται στην Εζεκία Παπαϊωάννου, καθώς η εικόνα που προέκυψε από τις τελικές εκτιμήσεις των exit polls, δείχνει ότι θα κριθεί σε λίγες ψήφους η θέση του δεύτερου υποψηφίου για τη δεύτερη Κυριακή των προεδρικών εκλογών.

Εκ μέρους του ΑΚΕΛ δεν θα υπάρξουν δηλώσεις, παρά μόνο μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης και την παρουσίαση των τελικών αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας.

Νωρίς για να εξαχθεί ξεκάθαρη άποψη

Σε μια πρώτη αντίδρασή τους μετά τη δημοσιοποίηση των exit polls, πηγές από το ΔΗΣΥ ανέφεραν ότι είναι πολύ κοντινά τα αποτελέσματα για μπορεί να εξαχθεί ξακάθαρη άποψη.

«Τα βλέπουμε και κάνουμε την ανάγνωση αλλά εκ των πραγμάτων πρέπει να περιμένουμε τα τελικά αποτελέσματα», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Στο μεταξύ, πριν από μισή ώρα περίπου έφτασε στα γραφεία του ΔΗΣΥ η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, ενώ στην Πινδάρου βρίσκονται οι Υπουργοί Μεταφορών και Άμυνας, Γιάννης Καρούσος και Χαράλαμπος Πετρίδης, αντίστοιχα. Με βάση προηγούμενη ενημέρωση, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την προεδρία Αβέρωφ Νεοφύτου αναμένεται να προβεί σε δήλωση στο επιτελείο του γύρω στις 21:00.