Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γ

Με συνέπεια απέναντι στον λαό το ΑΚΕΛ καταψήφισε κι αυτή τη φορά τον τελευταίο προϋπολογισμό της απερχόμενης κυβέρνησης Αναστασιάδη – Συναγερμού, δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Λουκαϊδης μετά την λήξη της τριήμερης συνεδρίας της Ολομέλειας για την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2023.

Οι λόγοι της καταψήφισης, ανέφερε, έχουν να κάνουν όλα αυτά τα χρόνια με την αρνητική κρίση των πολιτικών αυτής της κυβέρνησης σχεδόν σε όλα τα ζητήματα και τομείς πολιτικής.

Δυστυχώς όπως τεκμηρίωσε το ΑΚΕΛ κι από το βήμα της Βουλής, συνέχισε, μέσω των ομιλιών των Βουλευτών του, όπως οι ίδιοι οι πολίτες αισθάνονται τα πράγματα, όταν και στις δημοσκοπήσεις και στην επαφή που έχουν μαζί τους κρίνουν αρνητικά ή πολύ αρνητικά αυτή την κυβέρνηση σε ποσοστά πέραν του 70%, αυτό συμβαίνει για πολύ συγκεκριμένους λόγους, είπε.

«Γιατί δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που εξυπηρετεί τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα πρωτίστως σε βάρος των πολλών αδυνάτων. Έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση με πολύ αρνητικές επιδόσεις που κρατούν τη χώρα μας ουραγό όσον αφορά την μείωση μισθών που είχαμε το 2021, την μείωση του μεριδίου των μισθών στο ΑΕΕΠ της χώρας την ώρα που αυξήθηκε σημαντικά  το μερίδιο των κερδών», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση, σημείωσε ο κ. Λουκαΐδης, φεύγει και μας αφήνει κληρονομιά το να είμαστε πρωταθλητές στην αύξηση της διαφθοράς στην Ευρώπη, με τις πολιτικές πρακτικές της έχει καταρρακώσει τους θεσμούς, που έχει τις χειρότερες επιδόσεις στην Ευρώπη σε ότι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, την έρευνα και την ανάπτυξη, τον ψηφιακό μετασχηματισμό της κοινωνίας, που δεν έχει κοινωνική ευαισθησία.

«Γι αυτούς και για πολλούς άλλους λόγους το ΑΚΕΛ έχει καταψηφίσει τον προϋπολογισμό. Προσβλέπουμε σε μια νέα εποχή στη χώρα μας μέσα από την προοδευτική αλλαγή που μπορεί να έρθει και θα έρθει, τον Φεβρουάριο του 2023, ώστε να έχουμε και προϋπολογισμό και οικονομική και κοινωνική πολιτική που να εξυπηρετεί τον λαό, την κοινωνία, τους πολλούς και όχι τους ελάχιστους», κατέληξε ο κ. Λουκαΐδης.