Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αρχιεπισκοπή

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντήθηκε χθες το απόγευμα στο Φανάρι ο μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας. Το πρωί κατά τη διάρκεια του Πατριαρχικού και Συνοδικού Συλλειτούργου, χειροτονήθηκε σε Διάκονος ο μοναχός Βαρθολομαίος από την Ιερά Μονή του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι. 

Στο περιθώριο της παρουσίας του στην Κωνσταντινούπολη ο μητροπολίτης Ταμασού συναντήθηκε επίσης με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο, τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτου Κιέβου Επιφανίου.

Επιμένοντας στη θέση να μην μιλήσει σε κυπριακά κανάλια, ο μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος παραχώρησε συνέντευξη σε Ελλαδίτη δημοσιογράφο ο οποίος εργάζεται σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι σε περίπτωση εκλογής του στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο θα εργαστεί για ανατροπή της νέας τάξης πραγμάτων.

«Να γυρίσει όλες τις μητροπόλεις με άδεια και να ενημερώσει ποια είναι τα πρωταρχικά προβλήματα της κοινωνίας που θα πρέπει να ξεσηκωθεί ο κόσμος. Τώρα ο ξεσηκωμός δεν σημαίνει πετροβολώ», ανέφερε ο Μητροπολίτης Μόρφου, Νεόφυτος. 

Ο μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος μίλησε στη στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Λάρνακα σε εκδήλωση για το Μεταναστευτικό που διοργάνωσε η ομάδα στήριξης της υποψηφιότητας του.