Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πτησεις

Σε σίριαλ διαρκείας εξελίσσεται το θέμα των πτήσεων από την Ρωσία στο ψευδοκράτος, με Άγκυρα και κατεχόμενα, να συντηρούν το ζήτημα, παρά την διάψευση της Μόσχας.

«Βρέθηκε η φόρμουλα, θα διεξάγονται καθημερινές πτήσεις από τη Μόσχα στην λεγόμενη τδβκ μέσω Αττάλειας» ισχυρίζεται η Yeni Safak.

Στο δημοσίευμα, αναφέρεται ότι οι πτήσεις θα αρχίσουν το Νοέμβριο και στην πρώτη θα ευρίσκεται ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που εμφανίζεται ως ο «πατέρας» της διπλωματικής αυτής επιτυχίας, όπως επιμένουν να την χαρακτηρίζουν.

Είναι το πρώτο βήμα για την επίτευξη του στόχου της αναγνώρισης, πανηγυρίζουν Τουρκία και ψευδοκράτος.

Yeni Safak

Το βήμα αυτό της Ρωσίας ερμηνεύεται και ως διπλωματική εξέλιξη. Διπλωματικές πηγές εκτιμούν ότι οι πτήσεις της Ρωσίας προς την τδβκ, σημαίνει ότι την αναγνωρίζει έστω κι εν μέρει

 

Ερσίν Τατάρ

Γνωρίζω ότι μια ιδιωτική εταιρεία έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια και σίγουρα υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες στη Μόσχα. Μπορεί να ξεκινήσει με "touch down" πτήσεις μέσω Τουρκίας και αργότερα μπορεί να ανοίξει ο δρόμος

 

Διαψεύδει η Μόσχα

Όπως και προ δύο ημερών, έτσι και σήμερα το Κρεμλίνο προχώρησε σε διάψευση των ισχυρισμών για αεροπορική σύνδεση Ρωσίας - ψευδοκράτους, παρότι η εμμονή της τουρκικής πλευράς γεννά ερωτήματα.

Ντιμίτρι Πεσκόφ – Εκπρόσωπος Κρεμλίνου

Προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί οποιεσδήποτε αποφάσεις για το θέμα αυτό

 

Εκστρατεύουν για αναγνώριση

Τουρκία και ψευδοκράτος συνεχίζουν την εκστρατεία για προώθηση της πρότασής τους για λύση δύο κρατών και του μεγάλου στόχου που έχουν θέσει. Της αναγνώρισης του παράνομου μορφώματος των κατεχομένων.

Ο Ερσίν Τατάρ δηλώνει έτοιμος να επαναλάβει το αφήγημά του ενώπιον του Γ.Γ των ΗΕ με τον οποίο θα συναντηθεί αύριο.

Ερσίν Τατάρ

Επιζητούμε την επιβεβαίωση της κυριαρχικής μας ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος μας για να προχωρήσουμε σε επίσημες διαπραγματεύσεις. Θα συνεχίσουμε να εξηγούμε ότι μια συμφωνία μπορεί να είναι δυνατή, μόνο με τη συνεργασία των δύο ξεχωριστών κρατών στην Κύπρο

 

Έκκληση προς τα μέλη του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας να αναγνωρίσουν επίσημα το ψευδοκράτος, απηύθυνε ο λεγόμενος ΥΠΕΞ Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, ο οποίος είχε συνάντηση στη Νέα Υόρκη και με τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις Ζαν Πιέρ Λακρουά.

ΖΤα παράπονά του κατοχικού καθεστώτος από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετέφερε εξάλλου ο ειδικός αντιπρόσωπος του Ερσίν Τατάρ, Εργκούν Ολγκιούν, στον Ενρίκε Μόρα, Αναπληρωτή Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.