Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αβέρωφ Νεοφύτου

Σε δήλωση αναφορικά με την άρση του εμπάργκο από τις ΗΠΑ προχώρησε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου. Τονίζει μεταξύ άλλων τα οφέλη από την σαφή επιλογή πολιτικού προσανατολισμού, ενώ συγχαίρει παράλληλα τόσο νυν, όσο και τέως υπουργούς για την συνδρομή τους.

Σύμφωνα με τον κ. Νεοφύτου, η άρση του εμπάργκο είναι μια απόδειξη πως όταν η χώρα έχει ξεκάθαρο πολιτικό προσανατολισμό παίρνει και τις ανάλογες θετικές αποφάσεις για τον τόπο μας. Το είπα και θα το επαναλάβω. Η χώρα μας έχει επιλέξει τον προσανατολισμό της με την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από τη στιγμή που σταματούμε να πατάμε και να ισορροπούμε σε δυο βάρκες, βλέπουμε και τα αποτελέσματα.

Προχωρά μάλιστα ακόμη ένα βήμα, λέγοντας πως ανοίγει και ο δρόμος αν καταφέρουμε να επαναρχίσει ο διάλογος για τη λύση του κυπριακού, έναντι κατοχικών στρατευμάτων και τουρκικών, απαράδεχτων εγγυήσεων, η χώρα μας στο ΝΑΤΟ για την ασφάλεια όλων των Κυπρίων.


Ως προς την επιτυχή έκβαση της άρσης του εμπάργκο, ο κ. Νεοφύτου συγχαίρει τόσο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυβέρνησή του, τους πρώην Υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, και τους νυν Υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας για τη σημαντική για τα ιστορικά της Κύπρου, μετά από δεκαετίες, απόλυτη άρση του αμερικανικού εμπάργκο προς την Κύπρο. Να ευχαριστήσω την αμερικανική κυβέρνηση και τον φίλο Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών της Γερουσίας, τον φίλο της Κύπρου, τον κ. Μενέντεζ.