Τηλεόραση Ραδιόφωνο
παρακολουθήσεις

Επανέρχεται το ΑΚΕΛ για το ζήτημα των παρακολουθήσεων.  Συνεχίζει να ρίχνει τα βέλη του στην Κυβέρνηση θέτοντας ερωτήματα για τη σχέση του μαύρου βαν με την Αστυνομία και την ΚΥΠ.

Σε γραπτή δήλωση, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, ανέφερε πως «την ώρα που η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ συνεχίζει την πεπατημένη της άρνησης και της συσκότισης, το Ευρωκοινοβούλιο συζητά το μείζον ζήτημα των παρακολουθήσεων».

«Τα στοιχεία που εμπλέκουν την κυβέρνηση και το κράτος μας με παράνομες παρακολουθήσεις είναι υπαρκτά και η συσκότιση που προσπαθεί να επιβάλει το Προεδρικό και η Πινδάρου δεν θα περάσει», επισήμανε μεταξύ άλλων.

Την ίδια ώρα, σημείωσε πως «δυστυχώς, για άλλη μια φορά η Κυπριακή Δημοκρατία εκτίθεται, το κράτος δικαίου πλήττεται και τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται άλλοτε με την ανοχή και άλλοτε με τη συνέργεια των κυβερνώντων».

Καταληκτικά, ο κ. Διαμανού, παραθέτει τα εξής ερωτήματα: Ποιοί δεσμοί συνδέουν το μαύρο βαν, τις δραστηριότητες Ντίλιαν και Άβνι, το λογισμικό παρακολουθήσεων Predator, τη δράση της NSO Group με την αστυνομία και την ΚΥΠ; Πώς απαντούν στα συντριπτικά στοιχεία που καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας και που τεκμηριωμένα εμπλέκουν την Κύπρο στο παράνομο δίκτυο των παρακολουθήσεων;».