Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ενοικια

Τις πολιτικές κυβέρνησης για τη φοιτητική στέγαση επικρίνει το ΑΚΕΛ με γραπτή δήλωση διά του μέλους του Πολιτικού Γραφείου και Επικεφαλή Τομέα Οικονομίας, Χρήστο Πολυκάρπου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πολυκάρπου, επισήμανε πως «για άλλη μια χρονιά το κόστος στέγασης για εκατοντάδες φοιτητές είναι τεράστιο και σε συνδυασμό με το κύμα ακρίβειας κάνουν τη καθημερινότητα των φοιτητών ακόμα πιο δύσκολη».

Την ίδια ώρα, τόνισε πως «για την κυβέρνηση Συναγερμού ωστόσο δεν φαίνεται να αποτελεί πρόβλημα το ότι κατάντησαν τη φοιτητική στέγαση είδος πολυτελείας. Αφού φρόντισαν να μοιράσουν χιλιάδες χρυσά διαβατήρια που φούσκωσαν τα ενοίκια στα αστικά κέντρα, αφού κουτσούρεψαν τη φοιτητική μέριμνα, σήμερα κλείνουν τα μάτια στην ανυπαρξία κοινωνικής πολιτικής για στήριξη των φοιτητών».

«Η κοινωνική αναλγησία της κυβέρνησης Συναγερμού βοά αλλά η ανυπαρξία του κράτους αναφορικά με τη στήριξη φοιτητών δεν μπορεί να συνεχιστεί. Θέση του ΑΚΕΛ είναι ότι το κράτος έχει υποχρέωση να σταθεί αρωγός στο αυξημένο κόστος διαβίωσης των φοιτητών και να προχωρήσει άμεσα:

Πρώτο, στην εκπόνηση σχεδίου κάλυψης τους αυξημένου κόστους στέγασης των φοιτητών

Δεύτερο, στην ενίσχυση του προϋπολογισμού της κρατικής φοιτητικής μέριμνας ώστε να προσαρμοστεί στο αυξημένο κόστος διαβίωσης λόγω της ακρίβειας», σημείωσε ο Επικεφαλής Τομέα Οικονομίας του ΑΚΕΛ.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση Συναγερμού οφείλει να δώσει εξηγήσεις, πρωτίστως στους φοιτητές. Διότι η πρόσβαση σε αξιοπρεπή στέγη δεν μπορεί να είναι προνόμιο αλλά δικαίωμα».