Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καυσιμα αυξησεις τιμες

Τερματίστηκε η μείωση στον συντελεστή του φόρου κατανάλωσης, και εν μία νυχτί ακρίβυναν τα καύσιμα.

Από σήμερα βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης πωλούνται κατά 8,3 σεντ το λίτρο ακριβότερα.

Μέση τιμή καυσίμων:

Αμόλυβδη 95: €1,512

Αμόλυβδη 98: €1,573

Πετρέλαιο Κίνησης: €1,591

Πετρέλαιο θέρμανσης: €1,123

Σύμφωνα με στοιχεία από το παρατηρητήριο λιανικής τιμής καυσίμων, η μέση Παγκύπρια τιμή Αμόλυβδης 95 οκτανίων κυμαίνεται στο 1 ευρώ και 51 σεντ, ενώ στα 98 οκτάνια η μέση τιμή βρίσκεται στο 1 ευρώ και 57 σεντ.

Για το Πετρέλαιο Κίνησης η μέση τιμή κυμαίνεται στο 1 ευρώ και 59 σεντ, ενώ στο 1 ευρώ και 23 σεντ κυμαίνεται η Μέση Τιμή για το Πετρέλαιο Θέρμανσης. Αναμένεται ότι θα ακολουθήσουν και άλλες αυξήσεις λόγω της ανόδου στην τιμή του πετρελαίου διεθνώς, και με την έλευση των νέων φορτίων με πετρελαιοειδή.

Σάββας Προκοπίου – Πρόεδρος Συνδέσμου Πρατηριούχων

«Αναμένουμε βάση εμπειρίας ακόμη μερικές αυξήσεις τις τάξεως των 2 με 5 σεντ λόγω της αύξησης του πετρελαίου στην παγκόσμια αγορά...Η τιμή των καυσίμων όταν είναι πάνω από το 1.50 ξεκινά και δημιουργείται και θέμα ψυχολογίας για τους πελάτες και θέμα για εμάς, για τις επιχειρήσεις μας οι οποίες μπαίνουν σε μια διαδικασία που είναι μη βιώσιμες»

Με την αύξηση στις τιμές των καυσίμων, δεδομένες θεωρούνται και οι αλυσιδωτές αυξήσεις σε κατηγορίες άλλων προϊόντων, με τον Σύνδεσμο Καταναλωτών να τονίζει, παρόλα αυτά, ότι δεν δικαιολογείται οποιαδήποτε αύξηση σε είδη διατροφής και άλλα προϊόντα.

Μάριος Δρουσιώτης – Πρόεδρος Συνδέσμου Καταναλωτών

«Ο λόγος που δεν δικαιολογείται είναι ότι οι τιμές όπως διαμορφώθηκαν σήμερα είναι πιο χαμηλές από το τετράμηνο που δεν ίσχυε ο φόρος κατανάλωσης. Δεν δικαιολογείται καμία καλόπιστη εταιρεία για τον λόγο και μόνο ότι αυξήθηκαν τα καύσιμα να προβεί σε οποιεσδήποτε αυξήσεις»

Από την άλλη, οι πρατηριούχοι αναμένουν νέο πλήγμα στις επιχειρήσεις τους, καθώς οι νέες αυξήσεις οδηγούν σε νέο κύμα διαρροής προς τα βενζινάδικα στα Κατεχόμενα.