Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σύνταξη

Αντί σύνταξης σε βάθος χρόνου, πλούσιο εδώ και τώρα εφάπαξ και μάλιστα, χωρίς καμία φορολογία έστω και ενός σεντ. Η νέα ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών, για την καταπολέμηση του φαινομένου των πολλαπλών συντάξεων χιλιάδων ευρώ, κρατικών αξιωματούχων, που προκαλεί κοινωνικές αντιδράσεις, βρίσκει κάθετα αντίθετη την Ελεγκτική Υπηρεσία η οποία εκφράζει τη διαφωνία της.

Η Βουλή έχει κυρίαρχο λόγο να αποφασίζει, μαζί με την κυβέρνηση, χωρίς να εμπλέκεται η Υπηρεσία, αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου της Ελεγκτικής Μάριος Πετρίδης, προσθέτοντας ωστόσο, ότι προκαλείται το δημόσιο αίσθημα, με τα ιλιγγιώδη ποσά που θα προκύψουν. Και φέρνει ως παράδειγμα, ένα Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον οποίο, με βάση τη ρύθμιση, θα προπληρωθούν συντάξεις πέντε χρόνων, γύρω στις 430 χιλιάδες ευρώ.

Μάριος Πετρίδης – Εκπρόσωπος Τύπου Ελεγκτικής Υπηρεσίας

«Για κάποιον που υπηρετεί στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, αυτή τη στιγμή λαμβάνει σύνταξη ύψους 85 χιλιάδων ευρώ το χρόνο. €400 χιλιάδες ως εφάπαξ. Με αυτό το προσχέδιο του νομοσχεδίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα αποχωρήσει θα λάβει εφάπαξ €426 χιλιάδες και αν αποχωρήσει από τη  θέση του, μετά από δύο δεκαετίες...το συνολικό του εφάπαξ, θα αγγίξει συνολικά τις €852 χιλιάδες ευρώ».

Στο ίδιο πλαίσιο πρόεδρος της βουλής με δύο θητείες, θα λάβει συνολικά 680 χιλιάδες ευρώ, ενώ πλούσιο θα είναι το φιλοδώρημα και για υπουργούς και Υφυπουργούς, υν με το νέο νομοσχέδιο για δύο θητείες

Μάριος Πετρίδης – Εκπρόσωπος Τύπου Ελεγκτικής Υπηρεσίας

«Με το νέο νομοσχέδιο για δύο θητείες 552 χιλιάδες ευρώ, έκαστος, χωρίς σύνταξη. Αλλά με αυτό τον τρόπο, προπληρώνεται μια σύνταξη έξι χρόνων».

Τα νομοσχέδια της κυβέρνησης, δεν αγγίζουν και δεν επηρεάζουν, τους υφιστάμενους κρατικούς αξιωματούχους, οι οποίοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν πολλαπλές συντάξεις. Ούτε και την αναστολή καταβολής σύνταξης σε πρώην δημόσιο υπάλληλο που αναλαμβάνει κάποιο αξίωμα

Μάριος Πετρίδης – Εκπρόσωπος Τύπου Ελεγκτικής Υπηρεσίας

Αυτό σημαίνει πως ένας δημόσιος υπάλληλος, αφυπηρετεί και γίνεται υπουργός και κατά τον χρόνο που θα είναι υπουργός θα παίρνει σύνταξη δημοσίου υπαλλήλου και μισθό υπουργού.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία θεωρεί, σημείωσε, ότι είναι αντισυνταγματική η πρόνοια του νομοσχεδίου, που προβλέπει την παραχώρηση σύνταξης στα 65 αντί στα 60 έτη.