Τηλεόραση Ραδιόφωνο
879

Ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου το νέο πακέτο μέτρων για αντιμετώπιση της ακρίβειας, θα βρεθεί σήμερα. Την ολοκληρωμένη παρουσίαση-εισήγηση θα κάνει ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, από την οποία θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις κατά την συνεδρίαση του Υπουργικού.

Προκειμένου να διαμορφωθεί τελική πρόταση, το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στην αξιολόγηση των μέτρων τα οποία βρίσκονται σε ισχύ και εκπνέουν στο τέλος του μήνα, ως επίσης και πρόσθετων στοχευμένων μέτρων, τα οποία θα μπορούσαν να εφαρμοστούν αμέσως ή σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση διαμηνύει πως αυτό το οποίο έχει σημασία, είναι να εφαρμοστούν μέτρα τα οποία επιλύουν μόνιμα το πρόβλημα της ενεργειακής ακρίβειας που αντιμετωπίζουν τα κυπριακά νοικοκυριά. Όπως προηγούμενως έχει δηλώσει ο κ. Κεραυνός αποτελεί προτεραιότητα, για την κυβέρνηση, η αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Ακόμη, έχει αναφερθεί ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μέσα από την επιτάχυνση της διείσδυσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τα νοικοκυριά να αποκτήσουν πρόσβαση σε φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς να εξαρτώνται από την επιδοματική πολιτική του κράτους.