Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Το Υπουργείο Οικονομικών αξιολογεί τα υφιστάμενα μέτρα στήριξης σε συνδυασμό με την εξέλιξη των τιμών διεθνώς και θα υποβάλει έγκαιρα σχετική πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο, δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος Υπουργός Μάκης Κεραυνός.

«Ήδη τα μέτρα στήριξης είναι σε μια διαδικασία αξιολόγησης από το ΥΠΟΙΚ, όπως παρακολουθούμε βεβαίως και τις εξελίξεις των τιμών, όπως είναι οι τιμές των καυσίμων κλπ, στη διεθνή αγορά και έγκαιρα τη δεδομένη στιγμή θα υπάρξει πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο», ανέφερε ο κ. Κεραυνός απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι «αυτή η διαδικασία είναι συνεχής, διότι οι οικονομικές συγκυρίες που περνούμε χαρακτηρίζονται συνεχώς από πληθωριστικές πιέσεις».

«Επομένως συνεχώς μας απασχολεί το θέμα και όπως είπα αξιολογούμε τα υφιστάμενα μέτρα, κάποια από τα οποία λήγουν μέχρι το τέλος του μήνα και έγκαιρα το ΥΠΟΙΚ θα υποβάλει σχετική στο Υπουργικό Συμβούλιο», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος του μήνα λήγει το μέτρο της επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος που είχε ανακοινωθεί στις 19 Οκτωβρίου, συνολικού αντικτύπου €45 εκατ.