Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Πληροφόρηση από τη διευθυντική ομάδα αναφορικά με τις προβλέψεις που οδήγησαν στο αίτημα για αύξηση 6% στα τιμολόγια της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου για φέτος θα ζητήσει το Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να καταλήξει στις τελικές του αποφάσεις, δήλωσε ο νέος Πρόεδρος της Αρχής Γιώργος Πέτρου.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Πέτρου εκτίμησε ότι οι τελικές ανακοινώσεις για το όλο θέμα αναμένεται να κοινοποιηθούν την ερχόμενη βδομάδα.

«Σήμερα θα ζητήσουμε από τη διεύθυνση να μας παρουσιάσει τα στοιχεία που να δικαιολογούν το 6% για να ξεκινήσει η δουλειά αμέσως μαζί με την επιτροπή οικονομικών (του ΔΣ) για να επανεξετάσουν τους αριθμούς», είπε.

Ο κ. Πέτρου σημείωσε ότι το ΔΣ έχει λάβει την απόφαση όπως η επένδυση για την αναβάθμιση του σταθμού της Δεκέλειας περιοριστεί μόνο στις δύο αναγκαίες μονάδες παραγωγης συνολικής δυναμικότητας 80 MW (40MW έκαστη) αξίας περίπου €60 εκατ. αντί ολόκληρου του έργου η συνολική αξία του οποίου υπερβαίνει τα €110 εκατ.

«Σήμερα θα το ανακοινώσουμε στη διευθυντική ομάδα και ξεκινούμε να ζητούμε τα στοιχεία, ώστε η επιτροπή οικονομικών που διορίσαμε να προχωρήσει να μελετήσει τα στοιχεία μαζί με τους διευθυντές για να καταλήξει και αφού καταλήξει θα τα υποβάλουμε», είπε, εξηγώντας ότι αν τα τελικά στοιχεία θα είναι διαφορετικά τότε θα υποβληθεί νέο αίτημα στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου.