Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξηυγ

Αρχίζει αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής, η τριήμερη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2024. Ο προϋπολογισμός για το 2024 αναμένεται να εγκριθεί με τις ψήφους των βουλευτών του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ και της ΔΗΠΑ. Το ΑΚΕΛ αποφάσισε να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό όπως έπραξε και κατά τους προϋπολογισμούς που υπέβαλαν οι κυβερνήσεις του Νίκου Αναστασιάδη. 

Η αυριανή - πρώτη ημέρα της συζήτησης, θα αρχίσει με ανάγνωση περίληψης της έκθεσης της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών και θα ακολουθήσουν οι αρχηγοί των κομμάτων που θα απευθυνθούν ενώπιον του Σώματος.

Την Τρίτη και την Τετάρτη θα διεξαχθούν ολοήμερες συζητήσεις, με την ψηφοφορία επί του κρατικού προϋπολογισμού να λαμβάνει χώρα το βράδυ της Τετάρτης.

Στην έκθεση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών προβάλλεται η αβεβαιότητα στην οποία βρίσκεται η παγκόσμια οικονομία και η οικονομία της Ευρώπης. Επισημαίνεται δε η ανάγκη για διατήρηση υγειών δημόσιων οικονομικών ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις και οι επιπτώσεις στην κυπριακή οικονομία από τους πολέμους στην Ουκρανία και τη Γάζα. Και αυτό παρά τις θετικές προβλέψεις της κυβέρνησης για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της κυπριακής οικονομίας.