Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ασδ

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο «Μέρα Μεσημέρι» του ΑΝΤ1 ο υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός. Λίγες μόλις ώρες πριν κληθεί να αποφασίσει η Βουλή για το κυβερνητικό πακέτο προτάσεων για τις εκποιήσεις, ο Μάκης Κεραυνός αποκαλύπτει το τι αυτό περιέχει. Απαντά στις επικρίσεις για το τέλος στην επιδότηση καυσίμων και ηλεκτρισμού, αφήνοντας «παραθυράκι» επανεξέτασης αναλόγως των οικονομικών πραγματικοτήτων.

Αναφορικά με το θέμα των εκποιήσεων, ο κ. Κεραυνός ξεκαθάρισε ότι δεν ενεπλάκη σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με τα κόμματα μετά την κατάθεση του πακέτου προτάσεων χθες (05/07), τονίζοντας ότι αφήνει τα κόμματα ελεύθερα να αποφασίσουν.

Απορρίπτει αιχμές

Απορρίπτει τις αιχμές πως σκόπιμα η κυβέρνηση κατέθεσε την πρόταση μόλις ένα 24ωρο πριν την κρίσιμη Ολομέλεια της Βουλής, ενώ σημειώνει πως αν το Σώμα υιοθετήσει την κυβερνητική πρόταση, θα μπορούν να αποκαλυφθούν και οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

«Θα παρακολουθούμε τις τιμές στα καύσιμα»

Σε σχέση με το τέλος της επιδότησης καυσίμων, ο Υπουργός επανέλαβε ότι εξ’ αρχής ήταν ένα μέτρο προσωρινού χαρακτήρα, ενώ και οι τιμές των καυσίμων στο σήμερα είναι χαμηλότερες από αυτές του 2022, όταν και κρίθηκε σκόπιμο να εφαρμοστεί το μέτρο.

Σημειώνει ωστόσο πως η κυβέρνηση θα παρακολουθεί τη διακύμανση των τιμών, ειδικά όταν πλησιάσει το Φθινόπωρο και ο Χειμώνας, και αν χρειαστεί νέα παρέμβαση, αυτή δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Παρακολουθείστε όλη τη συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών