Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Τις τελικές θέσεις της Κυβέρνησης για την ΑΤΑ παρέθεσε ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου, στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, σε συνάντηση που συγκάλεσε εκτάκτως το πρωί.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, που διήρκησε  πέραν των δύο ωρών, ο Υπουργός Εργασίας, κατέθεσε νέα διαφοροποιημένη συμβιβαστική πρόταση. Συγκεκριμένα όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1 ο κ. Παναγιώτου, λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις και τις ανησυχίες Συντεχνιών και εργοδοτών, εισηγείται όπως  η συμφωνία του 2017 να ανανεωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2025, αντί μέχρι το Δεκέμβριο του ίδιου έτους, κάτι που φαίνεται να αφήνει, σε πρώτο χρόνο, ικανοποιημένες και τις δύο πλευρές. 

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου, «αναμένουμε τις τελικές τους τοποθετήσεις, με τη θετική προσδοκία ότι θα καταλήξουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Μέσα στις επόμενες μέρες θα μπορούμε να έχουμε μια τελική κατάληξη».

Σύμφωνα με πηγές από το Υπουργείο Εργασίας δεν πρόκειται να υπάρξει νέα πρόταση από  πλευράς κυβέρνησης και συνεπώς, δεδομένης και την θετικής στάσης της εργοδοτικής πλευράς, το μέλλον του θεσμούς της ΑΤΑ είναι πλέον στα χέρια των συντεχνιών οι οποίες, αφού μεταφέρουν στα σώματά τους τις τελικές θέσεις του Υπουργού, αναμένεται  καταθέσουν τις δική  τους τελική αποφάσεις μέχρι την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτου, «είναι δεδομένο ότι για να καταλήξουμε σε συμφωνία γίνονται διαφόρων ειδών αμοιβαίες υποχωρήσεις. Οι όποιες αλλαγές ή διαφοροποιήσεις να μην επηρεάσουν αρνητικά τα δημόσια οικονομικά».

Ο Υπουργός πάντως δήλωσε ότι παραμένει αισιόδοξος για την απόφαση που θα λάβουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και αφού τον ενημερώσουν θα συγκαλέσει νέα κοινή συνάντηση και με τις δύο πλευρές.