Τηλεόραση Ραδιόφωνο
δανειολήπτες

Θετικές εξελίξεις  όσον αφορά την απορρόφηση μέρους των αυξημένων επιτοκίων σε εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια μέχρι €350.000 φαίνεται να υπήρξαν στη συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών Μάκη Κεραυνού με αξιωματούχους των εμπορικών τραπεζών

Ο Υπουργός Οικονομικών ζήτησε από τις τράπεζες όπως προχωρήσουν σε κινήσεις απάμβλυνσης της πίεσης που δέχονται οι δανειολήπτες εξυπηρετούμενων δανείων, λόγω των απανωτών αυξήσεων στα επιτόκια.

  Σύμφωνα με τον Μάκη Κεραυνό, «ανταλλάξαμε χρήσιμες απόψεις και νομίζω ότι θα υπάρχουν εξελίξεις που θα είναι βοηθητικές για την κοινωνία μας  και την οικονομίας. Είχαν μελετήσει πολύ καλά την επιστολή μου και είδα μια διάθεση κατανόηση και συνεργασίας».

Σε ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου τονίζει πως τα πιστωτικά ιδρύματα αντιλαμβάνονται τις επιπτώσεις που επιφέρουν οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες στα νοικοκυριά και ότι θα εξετάσουν λύσεις στο πλαίσιο των δικών τους δεδομένων και της πολιτικής που ακολουθεί η κάθε τράπεζα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «τα μέλη του Συνδέσμου αντιμετωπίζουν με ευαισθησία και ήδη προσφέρουν σχέδια και λύσεις αναδιάρθρωσης στις περιπτώσεις συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, λαμβάνοντας υπόψη τους εποπτικούς περιορισμούς και ευρωπαϊκούς κανονισμούς».

Σύμφωνα με πληροφορίες στις λύσεις που εξετάζονται περιλαμβάνεται και το στοχευμένο πάγωμα επιτοκίων, στο πρότυπο της αντίστοιχης λύσης που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα, ή η επιβράβευση των εξυπηρετούμενων δανειοληπτών μέσω μια επιστροφής μέρος του αυξημένου επιτοκίου.