Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κωνσταντίνος Πετρίδης

Τις διεθνείς οικονομικές και γεωπολιτικές εξελίξεις, καθώς και την τρέχουσα κατάσταση και προοπτικές της κυπριακής οικονομίας συζήτησαν σε συνάντηση ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΔΝΤ Paul Hilbers, o οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης. 

Κατά τη συνάντηση αυτή, αναφέρεται, συζητήθηκαν ανάμεσα σε άλλα οι πρόσφατες διεθνείς οικονομικές και γεωπολιτικές εξελίξεις, η τρέχουσα κατάσταση και οι προοπτικές της κυπριακής οικονομίας.

Οι αξιοσημείωτες οικονομικές επιδόσεις που πέτυχε η Κυπριακή Δημοκρατία τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα σημαντικές σε μια περίοδο παγκόσμιας μακροοικονομικής αστάθειας, τόνισε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΔΝΤ Paul Hilbers στον Υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη, ο οποίος με τη σειρά του τον διαβεβαίωσε ότι η κυπριακή οικονομία έχει μπει πλέον σε μια πορεία σταθερότητας και έχει αλλάξει διαρθρωτικά.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι κατά τη συνάντηση τους, ο εκτελεστικός Διευθυντής του ΔΝΤ, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο, εξέφρασε τις ευχαριστίες του «για την πολύ σημαντική και δημιουργική συνεργασία, που υπήρχε τα τελευταία χρόνια μεταξύ της Κύπρου και του ΔΝΤ».

Ο κ. Πετρίδης είπε ακόμη ότι ο κ. Hilbers του ανέφερε πως η μείωση του δημοσίου χρέους, η διόρθωση των δημοσίων οικονομικών, αλλά και οι ρυθμοί ανάπτυξης που πέτυχε η Κυπριακή Δημοκρατία τα τελευταία χρόνια ήταν όχι μόνο αξιοσημείωτοι, αλλά διέψευσαν προς τα πάνω και τις ίδιες τις προβλέψεις του ΔΝΤ κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό.

«Τόνισε επίσης ότι αυτές οι επιδόσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές σε μια περίοδο παγκόσμιας μακροοικονομικής αστάθειας», πρόσθεσε ο ΥΠΟΙΚ.

Ο κ. Πετρίδης είπε στο ΚΥΠΕ πως ευχαρίστησε τον κ. Hilbers για τη συνεργασία και τον διαβεβαίωσε ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί και με την αλλαγή της Κυβέρνησης.

Ο ΥΠΟΙΚ είπε ακόμη πως διαβεβαίωσε επίσης τον Εκτελεστικό Διευθυντή του ΔΝΤ ότι «η κυπριακή οικονομία έχει μπει πλέον σε μια πορεία σταθερότητας και έχει αλλάξει διαρθρωτικά» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή η πορεία θα συνεχιστεί γιατί στην Κύπρο υπάρχει συνέχεια όσον αφορά την οικονομική πολιτική, ενώ υπάρχει και ένα μακροχρόνιο πλάνο, το Όραμα 2020, για όλες τις Κυβερνήσεις οι οποίες θα ακολουθήσουν.