Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κατωτατος μισθος

Σε εφαρμογή από σήμερα και για πρώτη φορά στην Κύπρο ο θεσμός του Εθνικού Κατώτατου Μισθού. 

Καθορίστηκε στα 940 ευρώ, για τους πρώτους έξι μήνες απασχόλησης να είναι στα 885 ευρώ.

Από τη θεσμοθέτηση του Εθνικού Κατώτατου Μισθού αναμένεται να επωφεληθούν 40 χιλιάδες χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι.

Όταν ο εργοδότης προσφέρει σίτιση και στέγαση θα μπορεί με συμφωνία μεταξύ των μερών να αφαιρείται το 15% για τη σίτιση και το 10% για τη στέγαση.

Η πρώτη αναπροσαρμογή του Εθνικού Κατώτατου Μισθού θα γίνει σε ένα χρόνο από σήμερα και ακολούθως θα είναι κάθε δύο χρόνια. Με 9μελή επιτροπή να προβαίνει σε συστάσεις και εισηγήσεις για την αναπροσαρμογή του Κατώτατου Μισθού.

Ενίσχυση Συνταξιούχων 

Σε εφαρμογή τέθηκε από σήμερα και το νέο Σχέδιο Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα, του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας.  

Άρχισε η υποβολή αιτήσεων για όσους συνταξιούχους δεν υπέβαλαν κατά τη μεταβατική περίοδο που ήταν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2020. Ενώ από τους υφιστάμενους λήπτες του Επιδόματος Χαμηλοσυνταξιούχων, δεν απαιτείται υποβολή αίτησης, καθώς θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το Επίδομα με τον ίδιο τρόπο που ίσχυε μέχρι χθες. 

Δικαιούχοι για το νέο σχέδιο είναι Συνταξιούχοι και Νοικοκυριά Συνταξιούχων με ετήσιο συνολικό εισόδημα κάτω από το καθορισμένο όριο της φτώχειας

Όσα ανέφερε ο Ανώτερος Λειτουργός Εργασιακών Σχέσεων Υπουργείου Εργασίας, Άντης Αποστόλου φιλοξενούμενος στο Κεντρικό Δελτίο του ΑΝΤ1: