Τηλεόραση Ραδιόφωνο
δανειο

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης επεξεργάζεται πρόταση νόμου, η οποία θα βελτιώσει τη διαδικασία των αναδιαρθρώσεων δανείων προσδοκώντας ότι θα κατατεθεί στη Βουλή το συντομότερο δυνατόν, αναφέρει σε δελτίο Τύπου ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΥΠΡΟΔΑΤ).

Η πρόθεση αυτή του κόμματος αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης του Συνδέσμου πρόσφατα με τον ΔΗΣΥ, που εκπροσωπήθηκε από τον κ. Γεωργιάδη και τον Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου Γιώργο Γεωργίου. 

Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος, η  συζήτηση περιστράφηκε στα προβλήματα των Δανειοληπτών, σε σχέση με τις εκποιήσεις καθώς επίσης την συμπεριφορά των Αδειούχων Πιστωτικών Ιδρυμάτων (ΑΠΙ) απέναντι σε αυτούς και τονίστηκε ότι πρέπει να γίνονται βιώσιμες αναδιαρθρώσεις, όπως προβλέπει η Οδηγία και ο Κώδικας της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και να αποφεύγονται οι εκποιήσεις. 

Προσθέτει ότι συμφωνήθηκε, όπως συνεχιστεί η επικοινωνία με σκοπό να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση που θα είναι ωφέλιμη για τους Δανειολήπτες και τις  Τράπεζες. 

Ο Σύνδεσμος ανακοίνωσε επίσης ότι την Τρίτη 25 Οκτωβρίου θα συναντηθεί με το ΑΚΕΛ και τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου με τους Οικολόγους –Συνεργασία Πολιτών και με το ΕΛΑΜ.