Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καντρι σιμσον

Στην Κύπρο βρίσκεται την Πέμπτη και την Παρασκευή η Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον για να συμμετάσχει σε διάσκεψη του Φόρουμ της Ανατολικής Μεσογείου για το Φυσικό Αέριο (East Mediterranean Gas Forum - EMGF) καθώς και στην τελετή εγκαινίων του έργου EuroAsia Interconnector.

Την Πέμπτη το απόγευμα η κ. Σίμσον έχει συνάντηση με την Υπουργό Ενέργειας Νατάσα Πηλείδου, ενώ στη συνέχεια θα έχει από κοινού συναντήσεις με την κ. Πηλείδου και εκπροσώπους διαφόρων εταιρειών ενέργειας που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

Το πρωί της Παρασκευής η Επίτροπος Σίμσον θα μιλήσει σε συνέδριο για την ενεργειακή μετάβαση στο πλαίσιο του EMGF, ενώ στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με την κ. Πηλείδου, τον Αιγύπτιο Υπουργό Ενέργειας Τάρεκ ελ-Μόλα, τον Έλληνα Υπουργό Κώστα Σκρέκα, τον Ιορδανό Υπουργό Ενέργειας Σάλεχ αλ-Καράσμπσεχ και τον Γενικό Γραμματέα του EMGF Οσάμα Μομπάρεζ.

Η Επίτροπος θα έχει επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Το βράδυ της Παρασκευής η Επίτροπος Σίμσον θα παραστεί στην τελετή εγκαινίων των εργασιών για κατασκευή του EuroAsia Interconnector, μαζί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.