Τηλεόραση Ραδιόφωνο
οδόφραγμα Λήδρας

Στα πιο ψηλά επίπεδα των 18 τελευταίων χρόνων αναμένεται να φτάσουν οι πωλήσεις προϊόντων από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές στο πλαίσιο του Κανονισμού της Πράσινης γραμμής, φτάνοντας στα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει στοιχεία του τ/κ εμπορικού επιμελητηρίου. Κατά την περσινή χρονιά οι πωλήσεις από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές είχαν ανέλθει στα 6,1 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μόνο κατά το πρώτο μισό της φετινής χρονιάς έχουν ήδη φτάσει τα 6 εκατομμύρια.  

Τα πλαστικά κατατάσσονται στην πρώτη θέση των εν λόγω πωλήσεων με 1,4 εκατομμύρια ευρώ, ακολουθούμενα από προκατασκευασμένα προϊόντα, τα έπιπλα και τα υλικά οικοδομής.

Με την υποτίμηση της τουρκικής λίρας έναντι του ευρώ, αυξήθηκε και η ζήτηση των βιομηχανικών προϊόντων κουζίνας, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Χαλκίν Σεσί.

Ο βοηθός γγ του τ/κ εμπορικού επιμελητηρίου, Ιζζέτ Αζίζογλου αναφέρθηκε στο θέμα του χαλλουμιού, σημειώνοντας ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο σε σχέση με την πώλησή του στο πλαίσιο του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής.

«Για να περάσει το χαλλούμι από την Πράσινη Γραμμή, πρέπει πρώτα να πάρει την ταυτότητα της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Σε εκείνο το στάδιο, μόνο δύο οργανισμοί έχουν υποβάλει αίτηση», είπε και πρόσθεσε ότι πρέπει να έρθει στο νησί το Bureau Veritas για τους απαραίτητους ελέγχους. «Ο δρόμος μας είναι μακρύς», επεσήμανε υπογραμμίζοντας ότι η πώληση χαλλουμιού μέσω της Πράσινης Γραμμής εξαρτάται από την εναρμόνισή του παραγόμενου προϊόντος με τα κριτήρια της ΕΕ.