Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καφες

Πνιγμένη από το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας και του ξυλοπολτού, η γερμανική εταιρεία κατασκευής χαρτιού υγείας Hakle στρέφεται στα απόβλητα από την παραγωγή καφέ για να παραμείνει στη ζωή και να βοηθήσει το περιβάλλον.

Μόλις πριν δύο χρόνια, στο αποκορύφωμα της πανδημίας του κορωνοϊού, η εταιρεία επωφελήθηκε από το ξέσπασμα καταναλωτών που έσπευσαν να προμηθευτούν τα απαραίτητα.

Όμως, με την ύφεση της υγειονομικής κρίσης, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία εκτόξευσε το ενεργειακό κόστος, αναγκάζοντας την Hakle να καταθέσει πρόσφατα αίτηση πτώχευσης.

Η καινοτομία θα μπορούσε πλέον να είναι το κλειδί για την επιβίωση της εταιρείας.

Τεράστιες ποσότητες από κατακάθι καφέ παράγονται κάθε χρόνο από την ευρωπαϊκή βιομηχανία τροφίμων και η Hakle βρήκε τρόπο να μετατρέψει τα απόβλητα αυτά σε υλικό για να φτιάξει χαρτί υγείας.

Τα πρώτα ρολά τουαλέτας, χρησιμοποιώντας τη νέα διαδικασία, παρήχθησαν στο εργοστάσιο της εταιρείας με έδρα το Ντίσελντορφ την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η επικεφαλής μάρκετινγκ της Hakle, Κάρεν Γιουνγκ.

«Ο στόχος είναι το 20 έως 25%» υπολειμμάτων καφέ να αντικαταστήσει τον ξυλοπολτό για την κατασκευή του χαρτιού, είπε η κ. Jung, προσθέτοντας ότι η εταιρεία εργάζεται για να φτάσει σε αυτά τα επίπεδα.