Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καυσιμα μειωση

Η 12η Ιουλίου του 2022 πέρασε στην ιστορία ως η ημέρα κατά την οποία οι τιμές των καυσίμων στην Κύπρο κατέγραψαν την υψηλότερη τιμή τους.

Σε διάστημα ενός μήνα οι τιμές των καυσίμων ακολούθησαν πτωτική πορεία, όπως διαφαίνεται μέσα και από τα στοιχεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Καταναλωτών. Η τιμή της βενζίνης μειώθηκε κατά 15,3 σεντ, του πετρελαίου κίνησης κατά 10,7 σεντ και του πετρελαίου θέρμανσης κατά 7,1 σεντ το λίτρο.

Η πτωτική πορεία των τιμών στα καύσιμα εκτός απροόπτου θα έχει και συνέχεια, ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Μάριος Δρουσιώτης.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών ανέφερε χαρακτηριστικά ότι:

Οι τιμές των καυσίμων τις τελευταίες 3 βδομάδες έχουν μειωθεί σε σημαντικό βαθμό. Εκτιμώ ότι μέχρι το τέλος της βδομάδας θα έχει μόνο η βενζίνη ακόμη 2 σεντ μείωση, δηλαδή θα γίνει 17 σεντ. Το επόμενο φορτίο που είναι και οι διακοπές δεν θα υπάρξει αναπροσαρμογή, αλλά περί το τέλος Αυγούστου, το τελευταίο 10ημερο Αυγούστου, αναμένω ότι θα υπάρχουν περαιτέρω μειώσεις στα καύσιμα

 

Μειώσεις που δίνουν ανάσες στους καταναλωτές, που έχουν έρθει τα τελευταία χρόνια αντιμέτωποι με απανωτές αυξήσεις που επηρέασαν κάθε τσέπη.

Από την 1η Ιανουαρίου του 2022 μέχρι σήμερα, η τιμή της βενζίνης αυξήθηκε κατά 36 σεντ το λίτρο, του πετρελαίου κίνησης κατά 46 σεντ και του πετρελαίου θέρμανσης κατά 51 σεντ.

Αν συγκρίνουμε δε τις σημερινές τιμές με εκείνες της προ πανδημίας εποχής, οι αυξήσεις είναι ακόμη μεγαλύτερες.

Ο Μάριος Δρουσιώτης εξήγησε ότι:

Αντιλαμβανόμαστε ότι έστω με τις σημερινές μειώσεις, οι αυξήσεις είναι τεράστιες για τους καταναλωτές που τους δημιουργούνται όλα αυτά τα προβλήματα. το μόνο παρήγορο είναι ότι άρχισαν οι μειώσεις και είναι αισθητές οι μειώσεις μέχρι σήμερα

 

Παρότι ασφαλείς εκτιμήσεις δεν μπορούν να γίνουν καθώς οι τιμές των καυσίμων διαμορφώνονται από εξωγενείς παράγοντες, εκτιμάται ότι οι τουλάχιστον τους επόμενους μήνες δεν θα ξαναδούμε τιμές που αγγίζουν τα 2 ευρώ στα καύσιμα.