Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ενοικιο διαμερισματα αυξησεις

Βαθιά το χέρι στην τσέπη βάζουν όσοι επιθυμούν να διαμείνουν στη Λεμεσό, αφού τα ενοίκια των διαμερισμάτων στην πόλη κυμαίνονται σε αρκετά υψηλά επίπεδα. Αμέσως μετά ακολουθεί η Λευκωσία και στη συνέχεια η Λάρνακα με την Πάφο. 

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κτηματομεσιτών, Μαρίνος Κυναιγείρου, μίλησε σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» για τις τιμές των διαμερισμάτων σε όλες τις επαρχίες σημειώνοντας μάλιστα ότι δεν αναμένεται μείωση μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ακολουθούν οι μέσες τιμές των διαμερισμάτων ενός υπνοδωματίου:

τιμες διαμερισματων με ενα υπνοδωματιο


Ακολουθούν οι μέσες τιμές των διαμερισμάτων δύο υπνοδωματίων:

τιμες διαμερισματων δυο υπνοδωματιων


Το ενθαρρυντικό σύμφωνα με τον κ. Κυναιγείρου είναι ότι εξακολουθεί να υπάρχει ζήτηση παρά τις αυξημένες τιμές ενοικίασης διαμερισμάτων.

Ακολούθως, εξήγησε ότι πολλοί ιδιοκτήτες στρέφονται στην χρόνια ενοικίαση, αφού το επίπεδο ενδιαφέροντος για ημερήσια ενοικίαση είναι αρκετά μειωμένο, λόγω και των προβλημάτων που προκύπτουν με το κεφάλαιο του τουρισμού. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, η πανδημία αλλά και η ακρίβεια χτύπησαν ανελέητα τον τουρισμό, γεγονός που κατά κάποιον τρόπο οφείλεται στη μείωση του ενδιαφέροντος για ημερησία ενοικίαση ενός διαμερίσματος στη χώρα μας.  

«Αυτό σημαίνει ότι οι τιμές θα παραμείνουν τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα με μερική αύξηση», σημείωσε ο κ. Κυναιγείρου. 

Λεμεσός από… χρυσάφι 

Οι τιμές ενοικίασης διαμερισμάτων διαμορφώνονται στη βάση πολλών παραγόντων, με τον κ. Κυναιγείρου να εξηγεί ότι σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η αξία του ακινήτου.

Πρόσθεσε ότι ένας από τους λόγους που οι τιμές στη Λεμεσό βρίσκονται στα ύψη είναι η μεγάλη ζήτηση που υπάρχει σε συνδυασμό με τη μειωμένη προσφορά. 

Σε αυτό το σημείο δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός ότι πολλοί πολίτες αποτείνονται σε άλλες πόλεις, όπως για παράδειγμα τη Λάρνακα, για ενοικίαση διαμερίσματος την ώρα που η εργασία τους βρίσκεται στη Λεμεσό, ακριβώς λόγο των αυξημένων τιμών. 

«Ένας μεγάλος αριθμός ατόμων εργάζεται από το σπίτι λόγω της τεχνολογίας, γι’ αυτό τους συμφέρει να διαμένουν Λάρνακα που οι τιμές είναι πολύ πιο χαμηλές», σημείωσε καταληκτικά ο κ. Κυναιγείρου.


Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί: