Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καυσιμα αυξησεις τιμες

Συνεχίζεται ο σάλος από την διαρκή αύξηση στις τιμές των καυσίμων, ανεξαρτήτως των αυξομειώσεων στη διεθνή αγορά. Με τις διαμαρτυρίες των οδηγών να μην έχουν μέχρι στιγμής αντίκρισμα. 


Μάλιστα, ο Σύνδεσμος Καταναλωτών προειδοποίει πως δεν έχει ολοκληρωθεί στα πρατήρια, ο κύκλος των αυξήσεων σε όλα τα πρατήρια. 


«Στο πετρέλαιο κίνησης, την Δευτέρα έχει εξαγγελθεί 8 σεντ αύξηση. Τα οκτώ σεντ θα ολοκληρωθεί αυτή η αύξηση, σε 3 με 4 ημέρες. Γι’ αυτό λέω ότι θα συνεχιστεί και αύριο αυτή η αύξησης», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, Μάριος Δρουσιώτης. 

Ελπίδες για μειώσεις στα καύσιμα στο άμεσο μέλλον, δημιουργεί η πτώση του μαύρου χρυσού στις διεθνείς αγορές τις τελευταίες πέντε ημέρες. 


«Ήταν εχτές το πετρέλαιο έχει κατέβει στα 112 δολάρια, νομίζω και σήμερα. Θα δούμε τις επόμενες ημέρες, όταν θα αγοράσουν οι εταιρίες τι θα γίνει», είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου των Πρατηριούχων, Χριστόδουλος Χριστοδούλου.


Με οδηγό το 2010 όταν είχε επιβληθεί πλαφόν και υπήρξαν τεράστια προβλήματα στην αγορά, ο Σύνδεσμος πρατηριούχων προειδοποιεί πως η επιβολή πλαφόν στα καύσιμα αυτό διάστημα, εν μέσω της εκτόξευσης των τιμών, θέμα που συζητά η βουλή κατόπιν πρότασης του ΑΚΕΛ, θα πρέπει να γίνει με σωστά βήματα. 


«Ως πρατηριούχοι συμφωνούμε να γίνει πλαφόν, αλλά πρέπει να γίνει, έχουμε τις επιφυλάξεις μας. Πρέπει να γίνει με τον σωστό τρόπο. Δεν πρέπει να γίνει έτσι εύκολα, με το να πούμε βάζουμε πλαφόν και τέλειωσε, πρέπει πρώτα να μπει στη χονδρική τιμή το πλαφόν και μετά στη λιανική», είπε ο κ. Χριστοδούλου. 
Πάντως, οι τιμές σήμερα των καυσίμων κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα με χθες.