Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καυσιμα

Ακατάσχετα και ανενόχλητα, συνεχίζεται το ντόμινο των συνεχών αυξήσεων στα καύσιμα. 

Όπως έγινε γνωστό από σήμερα, νέες αυξήσεις θα έχουμε από αύριο στις τιμές των καυσίμων ανά το Παγκύπριο, την ώρα που η τιμή του πετρελαίου Brent, παραμένει στα 113 δολάρια το βαρέλι. 


Τα δύο ευρώ το λίτρο, όπως φαίνεται μέσα από τις σημερινές τιμές του Παρατηρητηρίου τιμών της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, δεν θα αργήσει. 
Μια ματιά στις σημερινές τιμές, είναι ενδεικτική. 


Παγκύπρια σήμερα η αμόλυβδη 95 οκτανίων πωλείτο, η πιο φθηνή ένα ευρώ,727, η πιο ακριβή στα ένα ευρώ,867, με την μέση τιμή 1 ευρώ,802. 


Η αμόλυβδη 98 οκτανίων, η πιο φθηνή τιμή, στα ένα ευρώ, 777, η ακριβότερη στα ένα ευρώ,908 και η μέση τιμή 1 ευρώ,850. 


Το πετρέλαιο κίνησης στην πιο φθηνή τιμή, ένα ευρώ,808, η πιο ακριβή ένα ευρώ,997 και η μέση στα ένα ευρώ,880. 

Πάντως, η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εμπορίου, διαβεβαιώνει ότι γίνονται καθημερινά έλεγχος των τιμών και δεν έχουν διαπιστωθεί κρούσματα αισχροκέρδειας. 

«Προς το παρόν δεν παρατηρούμε, οτιδήποτε το μεμπτό. Παρά τις αυξήσεις που υπάρχουν και εκεί είμαστε σε συνεχή παρακολούθηση των τιμών. Ώστε και πάλι όταν παρατηρήσουμε κάποια φαινόμενα να παρέμβουμε», δήλωσε σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Προστασίας του Καταναλωτή, Κωνσταντίνος Καραγιώργης. 

Η Κυβέρνηση, πάντως, διαβεβαιώνει ότι μελετάται το ενδεχόμενο λήψης νέων, επιπρόσθετων μέτρων για ανακούφιση, από την ακρίβεια. 


Σύμφωνα με τον Μάριο Πελεκάνο, αξιολογούνται τα νέα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν, σε συνδυασμό με τις αποφάσεις που αναμένεται να ληφθούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. 

«Και όπως έχει δηλώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του κράτους χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τα οικονομικά του κράτους ή τη μελλοντική πορεία του κράτους, θα λαμβάνουμε αποφάσεις, οι οποίες θα είναι στοχευμένες, με ιδιαίτερη έμφαση στο να αμβλύνουμε το πρόβλημα κυρίως για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Αξίζει να σημειωθεί πως τον περασμένο μήνα, είχαν επιβληθεί, ξανά, αυξήσεις σε όλα τα καύσιμα, εξαιτίας και της αύξησης στην ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο, αλλά και λόγω αυξήσεων στα ναύλα των πλοίων», ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος. 


Σε αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής, αναμένεται να συνεχιστεί η συζήτηση για το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν στις τιμές των καυσίμων.