Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πυρκαγια

Σε ύφεση είναι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε, χθες το μεσημέρι σε δύσβατη περιοχή του Αγίου Σύλα στη Λεμεσό, κοντά σε εργοστάσια.

Δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν στην περιοχή, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αναζωπύρωσης λόγω των δυνατών ανέμων που, όπως προβλέπεται, θα πνέουν σήμερα. «Αναμένεται στη βάση πρόβλεψης καιρού να αναπτυχθούν άνεμοι στην περιοχή και ο κίνδυνος αναζωπύρωσης ή μεταφοράς της πυρκαγιάς θα είναι πολύ αυξημένος», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Χ. Παράλληλα τόνισε σε δηλώσεις του ότι όλες οι δυνάμεις είναι σε εγρήγορση.

Οι δυνάμεις εργάζονταν όλο το βράδυ για ασφάλιση της περιμέτρου της πυρκαγιάς, ενώ κατά τη διάρκεια της νύκτας, αλλά και τις πρωινές ώρες, οι επίγειες δυνάμεις αντιμετώπισαν κάποιες αναζωπυρώσεις.

Από νωρίς το πρωί επιχειρούν το αεροσκάφος του Δασών και ελικόπτερο της Ε.Φ. κυρίως για ασφάλιση της περιμέτρου, ενώ θα ακολουθήσουν για επιχείρηση τα δύο ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων.

Η πυρκαγιά μαινόταν για πολλές ώρες ανεξέλεγκτη εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Αργά, χθες, το απόγευμα χρειάστηκε μάλιστα να εκκενωθεί η Βιομηχανική περιοχή καθώς οι φλόγες απείλησαν εργοστάσια.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά κατέκαυσε έκταση έξι τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Σε προηγούμενη του ανάρτηση ο κ. Κεττής ανέφερε πως πιθανές ζημιές οι οποίες μπορεί να προκλήθηκαν από την πυρκαγιά σε υποστατικά και γεωργικές καλλιέργειες θα καταγραφούν μετά την πλήρη κατάσβεση.

Με πληροφορίες από ΡΙΚ