Τηλεόραση Ραδιόφωνο
επίδομα τέκνου

Τέλος του τρέχοντος Μήνα και συγκεκριμένα στις 31 Μάιου καταβάλλεται το επίδομα τέκνου σε δικαιούχους καθώς και το επίδομα πολύτεκνης μάνας.  

Λεπτομέρειες για τα επιδόματα και τους δικαιούχους έδωσε σε παρέμβαση της στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» η Υφυπουργός Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου.

Όπως σημείωσε το επίδομα τέκνου θα είναι αυξημένο λόγω της αύξησης της ΑΤΑ. Επιπλέον της αύξησης της ΑΤΑ, και κατόπιν απόφασης της Κυβέρνησης θα αυξηθεί κατά 5% το επίδομα τέκνου, ωστόσο αυτό αναμένεται να εγκριθεί από τη Βουλή.

Την ίδια ώρα επισήμανε ότι, για τους υφιστάμενους δικαιούχους δεν απαιτείται υποβολή αίτησης για λήψη του επιδόματος τέκνου, σε ότι αφορά στους νέους δικαιούχους χρειάζεται να υποβληθεί η αρχική αίτηση.

«Αποφασίστηκε από την Κυβέρνηση η αύξηση κατά 5% στο επίδομα τέκνου επιπλέον της αύξησης της ΑΤΑ, έχει περάσει από την έγκριση του Υπουργικού και έχει ληφθεί η έγκριση και έχει λάβει το δρόμο του για την Βουλή», επισήμανε η κ. Ευαγγέλου.

Η κ. Ευαγγέλου επισήμανε ότι «άλλη μια τροποποίηση στο επίδομα τέκνου ιδιαίτερα για πολύτεκνες οικογένειες είναι το γεγονός ότι έχει εγκριθεί από το Υπουργικό να ενταχθούν οι φοιτητές των πολύτεκνων οικογενειών στο επίδομα τέκνου για να λαμβάνουν κατά 50% οι φοιτητές πολύτεκνων το επίδομα  τέκνου. Παίρνει και αυτό το δρόμο για τη Βουλή.»

Όπως ανέφερε είναι δύο μέτρα «ανεξάρτητος της έγκρισης από την Βουλή θα έχουν αναδρομική ισχύ από την 1/1/24.»

Ανέφερε ακόμα πως, δικαιούχοι του επιδόματος τέκνου με συγκεκριμένα κριτήρια έλαβαν στο πλαίσιο των μέτρων ενίσχυσης ομάδων πληθυσμού της Κυβέρνησης εφάπαξ ποσό ως οικονομική ενίσχυση το ίδιο και οι μονογονεϊκές οικογένειες.

Όπως επισήμανε η κ. Ευαγγέλου, επωφελούνται πέραν των 16 χιλιάδων  πολύτεκνων μητέρων.

Όσον αφορά στο επίδομα πολύτεκνης μάνας το οποίο θα λάβουν φέτος όλες οι δικαιούχες αυξήθηκε για όλες τις εισοδηματικές κατηγορίες κατά 50 ευρώ κατόπιν  απόφασης της Κυβέρνησης.