Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φωτια παφος

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε στις 23:50 το βράδυ της Τετάρτης η φωτιά που είχε ξεσπάσει περίπου τέσσερις ώρες νωρίτερα στην περιοχή Χα-Ποτάμι στην επαρχία Πάφου.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου Μιχάλη Νικολάου γύρω στις 20:05 το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή Χα – Ποτάμι πλησίον του Aphrodite Hills εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή.

Από τα ευρήματα των ερευνών που διενήργησαν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες, διαπιστώθηκε ότι η φωτιά προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων, τα οποία φέρεται να έριξε 49χρονος επιχειρηματίας στο πλαίσιο εκδήλωσης  σε τουριστική μονάδα της περιοχής, και για την όποια είχε εξασφαλισθεί σχετική άδεια.

Ο 49χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ εναντίον του διερευνώνται κατηγορίες για αμελείς και απερίσκεπτες πράξεις.

Από την πρώτη στιγμή στην σκηνή κατέφθασαν για κατάσβεση της φωτιάς μονάδες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών, της Υπηρεσίας Θήρας καθώς και πολίτες με διάφορα γεωργικά μηχανήματα, πρόσθεσε.

Η φωτιά, είπε ο κ. Νικολάου, κατασβέστηκε και τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 23:50 αφού κατέκαψε στην περιοχή 4 – 5 εκτάρια από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται, ωστόσο εξετάζεται το ενδεχόμενο αυτή να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων.