Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Στόχος των ψυχρών εκτελεστών ήταν Ελληνοκύπριος, τριάντα-τεσσάρων χρόνων, πρόσωπο γνωστό στις αρχές, όπως επιβεβαίωσαν αστυνομικές πηγές.

Επέβαινε σε μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού και κινείτο επί του πολυσύχναστου δρόμου της Ανθούπολης που οδηγεί προς το Παλαιχώρι, και σε απόσταση αναπνοής από τον αστυνομικό σταθμό και τα κρατητήρια Λακατάμιας.

Οι δράστες, δύο στον αριθμό, φαίνεται να γνώριζαν καλά τις κινήσεις του στόχου τους, καθώς δεν διαμένει στη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά είχε βρεθεί λίγο νωρίτερα στα κρατητήρια στον αστυνομικό σταθμό Λακατάμιας, για να επισκεφθεί φιλικό του πρόσωπο.

Οι εκτελεστές, οι οποίοι ανέλαβαν το συμβόλαιο θανάτου του 34χρονου, επέβαιναν σε λευκό σκούτερ μικρού κυβισμού. Ανέμεναν στον δρόμο, προφανώς βέβαιοι ότι ο στόχος τους θα περνούσε, και μόλις έκανε την εμφάνισή του ο 34χρονος, οδηγώντας μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, ο συνοδηγός του σκούτερ ανέσυρε το περίστροφο και άρχισε να πυροβολεί.

Μία από τις τρεις σφαίρες τραυμάτισε τον 34χρονο στο λαιμό.

Διερχόμενοι οδηγοί σταματούν για να βοηθήσουν το θύμα, ενώ οι δράστες εξαφανίζονται από την περιοχή.

«Οδηγούσα στον δρόμο Λευκωσίας-Παλαιχωρίου, όταν σε κάποιο σημείο είδαν τον νεαρό να πέφτει από την μοτοσυκλέτα. Ήταν σχεδόν μπροστά μου και σταμάτησα. Ήταν σε λίμνη αίματος. Φορούσε κράνος, του μιλούσα, ρωτούσα αν είναι καλά αλλά δεν μου απαντούσε. Αρχικά δεν κατάλαβα τι έγινε. Νόμιζα ήταν τροχαίο. Ένας άλλος οδηγός από απέναντι μου φώναξε ότι τον πυροβόλησαν. Μετά είδα κάλυκες δίπλα μου. Οι δράστες μπορεί να ήταν δίπλα μου αλλά να μην τους κατάλαβα μέσα στον πανικό εκείνη την ώρα», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Ασθενοφόρο το οποίο κάλεσαν αυτόπτες μάρτυρες, μεταφέρει το θύμα άμεσα στο νοσοκομείο.

Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, και κρατείται στη μονάδα εντατικής νοσηλείας, διασωληνωμένος, με την κατάσταση της υγείας του να θεωρείται κρίσιμη.

Κλειστά κυκλώματά της περιοχής φαίνεται να έχουν καταγράψει τόσο την άφιξη των δραστών όσο και την αναχώρησή τους από το σημείο της φονικής ενέδρας.

Φαίνεται να έδρασαν μέσα σε περίπου τριάντα δευτερόλεπτα και αφού πυροβόλησαν τρεις φορές, ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν, παρά την παρουσία οχημάτων σε κοντινή απόσταση.

Ανακριτές παρέλαβαν διάφορα τεκμήρια από την σκηνή, ανάμεσα στα οποία και τρεις κάλυκες οι οποίοι ήδη έχουν σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις, σε μία προσπάθεια να διαπιστωθεί κατά πόσο το περίστροφο είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Παράλληλα, από το ΤΑΕ Λευκωσίας, που έχει την ευθύνη διερεύνησης του εγκλήματος, πέρασαν ήδη αρκετά πρόσωπα για κατάθεση χωρίς να προκύψει κάτι μέχρι στιγμής.