Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΤΩΜΑ

Σε γυναίκα ανήκει το πτώμα σε αποσύνθεση που ξεφράστηκε στη Σωτήρα. Ωστόσο η ταυτότητα του προσώπου, θα διαπιστωθεί μετά από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις και τις εξετάσεις DNA που θα διενεργηθούν.

Οι εξετάσεις έδειξαν πως επρόκειτο για ανθρώπινο πτώμα σε κατάσταση αποσύνθεσης από τη μέση και κάτω. Άμεσα δίδονται οδηγίες και στις έρευνες λαμβάνουν μέρος και σκάφη της Λιμενικής με σκοπό τον εντοπισμό και της υπόλοιπης σορού ή άλλου αντικειμένου που να συνδέεται με το μακάβριο.

Η σορός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου διενεργήθηκε η νενομισμένη νεκροτομή από ιατροδικαστές, στη παρουσία και ανθρωπολόγου.

Σύμφωνα με τις αρχές δεν εντοπίστηκαν οποιεσδήποτε κακώσεις, ενώ έγιναν ακτινογραφίες για να μελετηθούν από ανθρωπολόγους ώστε να εξακριβωθεί το φύλο και η ηλικία. Ο χρόνος του θανάτου σύμφωνα με τις αρχές, δεν μπορεί να εκτιμηθεί λόγω της προχωρημένης αποσύνθεσης. Και λήφθηκαν δείγματα από τη σορό για γενετικές εξετάσεις.

Οι Αρχές πιστεύουν πως πρόκειται για γυναίκα, η οποία επέβαινε σε βάρκα με μετανάστες που επιχείρησε να φθάσει στην Κύπρο.

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται δύο περιπτώσεις πλοιαρίων, ένα από τα οποία βυθίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και τα πτώματα ξεβράζονταν στην ακτή, ως επίσης και ακόμη ένα στο οποίο επέβαινε εξάχρονο αγοράκι που πέθανε και ρίχθηκε στη θάλασσα, ενώ αγνοούνταν και άλλα τρία πρόσωπα σύμφωνα με τις μαρτυρίες μεταναστών.