Τηλεόραση Ραδιόφωνο
υπεσ

Στις επιτυχίες στο μεταναστευτικό, αλλά και στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για να περιοριστούν οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές δια θαλάσσης από το Λίβανο, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, κατά τον απολογισμό του έργου που έχει παραχθεί κατά το πρώτο έτος διακυβέρνησης.

Όπως τονίστηκε μειώθηκαν κατά 50% οι αιτήσεις ασύλου, ενώ αυξήθηκαν κατά 66% οι επιστροφές. Μέγα πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει ωστόσο οι διαχείριση των Σύρων μεταναστών.

Κωνσταντίνος Ιωάννου – Υπουργός Εσωτερικών

«Πιέζουμε προς την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επαναξιολόγηση περιοχών της Συρίας και τον αποχαρακτηρισμό τους από εμπόλεμες σε ασφαλείς»

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης της μεταναστευτικής κρίσης, περιλαμβάνονται και καμπάνιες για τις εθελούσιες επιστροφές, αλλά και οι εκστρατείες επιθεώρησης για την παράνομη εργοδότηση μεταναστών ενώ συνεχίζονται οι κατασκευαστικές εργασίες για τη δημιουργία του Προαναχωρησιακού Κέντρου στις Λίμνες και την ολοκλήρωση της αναβάθμισης των υποδομών σε Κοφίνου και Πουρνάρα.

Κωνσταντίνος Ιωάννου – Υπουργός Εσωτερικών

«Παράλληλα, θα συμμετάσχουμε σε κοινές αποστολές επί του εδάφους της Συρίας μαζί με άλλα κράτη μέλη, έτσι ώστε να συγκεντρώσουμε στοιχεία για τον καθορισμό περιοχών ως ασφαλείς και να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την προστασία όρων το έχουν πραγματικά ανάγκη.»

Στεγαστική πολιτική

Ψηλά στην προτεραιότητα του Υπουργείου κατά τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης, είναι και η στεγαστική πολιτική, με την παροχή ρεαλιστικών λύσεων μέσα από δέσμη μέτρων και Σχεδίων.

Κωνσταντίνος Ιωάννου – Υπουργός Εσωτερικών

«Προωθούμε λύσεις για την αξιοποίηση του υφιστάμενου αδρανούς οικιστικού αποθέματος, την παραγωγή μονάδων στέγασης, αλλά και την αύξηση της πρόσβασης ευάλωτων κοινωνικό-οικονομικών ομάδων του πληθυσμού σε προσιτή στέγη.»

Εντός Μαϊου, αναμένονται και τα αναθεωρημένα Στεγαστικά Σχέδια Αναζωογόνησης Ορεινών, Ακριτικών και Μειονεκτικών Περιοχών, Περιοχών της Υπαίθρου και τα Σχέδια Επιδομάτων για τη στήριξη των κατοίκων των ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, αναφέρθηκε επίσης, στο  μεγαλεπήβολο έργο κτίΖΩ, για αναδόμηση προσφυγικών πολυκατοικιών, στη διαχείριση τουρκοκυπριακών περιουσιών, στη μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και στον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών.