Τηλεόραση Ραδιόφωνο
υτξ

Στο «μικροσκόπιο» της Βουλής των Αντιπροσώπων θα τεθούν οι έδρες πέντε εταιρειών πορνογραφικού υλικού μετά από καταγγελίες στην αστυνομία και στην Επίτρπο Προσωπικών Δεδομένων ενώ διερευνάται η Κύπρος από τις ευρωπαϊκές αρχές για μη επαρκή έλεγχο στο υλικό.

Όπως είπε στο Μέρα Μεσημέρι στον ΑΝΤ1 ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Νίκος Κέττηρος δεν πρόκειται για θέμα ηθικολογίας αλλά πρόκειται για ζήτημα δικαιωμάτων του κάθε πολίτη σε ότι άφορα τη μη συναινετική και εκδικητική πορνογραφία ενώ τόνισε τον έλεγχο που πρέπει να υπάρξει στο περιεχόμενο των συγκεκριμένων εταιρειών.

«Εμείς αυτό το οποίο θέλουμε να κάνουμε είναι να διερευνήσουμε κάτα πόσο γίνεται έλεγχος γιατί υπάρχουν αναφορές που έγιναν από μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού μετά την ανάδειξη του θέματος» είπε ο κ. Κέττηρος.

«Δημοσίευμα από ξένο μέσο ενημέρωσης, το οποίο έψαξε τη μία από τις εταιρείες, αναφέρει ότι δεν έκανε ότι έπρεπε να κάνει για να εμποδίσει τη μεταμόρφωση στις πλατφόρμες παράνομου περιεχομένου όπως βίντεο βιασμού παιδιών» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες παραθέτει ο κ. Κέττηρος, «για μια από τις πέντε εταιρείες αυτές έχει γίνει καταγγελία στο εξωτερικό για βιασμό. Στο όνομα του να μην πληγεί η Κύπρος, να μην γίνεται έλεγχος αυτού του υλικού νομίζω δεν το θέλει κανένας. Αυτό το οποίο θέλουμε να διασφαλίσουμε εμείς είναι ότι γίνεται έλεγχος αυτού του υλικού, ότι τηρούνται όλες οι σωστές διαδικασίες που προβλέπονται και μέσα από κανονισμούς της ΕΕ. Στο σκοτάδι δεν ξεκαθαρίζει τίποτε και να ξέρουμε τι πραγματικά συμβαίνει.»