Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξυτ

Με την προσωπική μαρτυρία της Υπουργού Παιδείας Αθηνάς Μιχαηλίδου, σημαδεύτηκε η σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής, για την ενημέρωση του μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία.

Συγκεκριμένα, η κυρία Μιχαηλίδου αποκάλυψε πως στη διάρκεια  επίσκεψης που πραγματοποίησε σε νηπιαγωγείο με σκοπό την επιθεώρηση του μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης,  5χρονο παιδάκι ανέφερε ενώπιον της ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον ίδιο του τον παππού.

«Ενώ η νηπιαγωγός αναφερόταν στο τι πρέπει να προσέξει το παιδί, ένα 5χρονο είπε ναι κυρία και σε εμένα συνέβη αυτό. Ξεκίνησε να μιλά αυθόρμητα γιατί ένιωσε άνετα. Αμέσως η νηπιαγωγός ήξερε καλύτερα τα πρωτόκολλα. Πήρε το παιδί κάπου μόνοι τους, μίλησαν και είναι από τις περιπτώσεις που πήραν το δρόμο της δικαιοσύνης και τελικά είχαμε καταδίκη», είπε η κ. Μιχαηλίδου.

Στη διάρκεια της συνεδρίας αξιολογήθηκαν τα αποτελέσματα από την διδασκαλία του μαθήματος  της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης,  σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. 

«Φαίνεται ότι μέσα από τα δεδομένα τα περιστατικά που καταγγέλλονται στην Αστυνομία, στο σπίτι του παιδιού, τα παιδιά σπάζουν τη σιωπή τους. Αναφέρονται στην Αστυνομία, καταγγέλλουν περιστατικά τα οποία συμβαίνουν δυστυχώς στο σπίτι, στην οικογένεια», επισήμανε η Υπουργός.

Την ίδια θετική  αποτίμηση έκαναν και τα μέλη της Επιτροπής με τον κ. Θεοπέμπτου να  εισηγείται την διδασκαλία του μαθήματος και στο Πανεπιστήμιο.