Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΗΠΑ υπαλληλος γηροκομειου

Τη σοκαριστική κακοποίηση μιας ηλικιωμένης γυναίκας που πάσχει με άνοια, από μια εργαζόμενη του οίκου ευγηρίας όπου διαμένει στο Μίσιγκαν, κατέγραψε η κάμερα την οποία τοποθέτησαν κρυφά στο δωμάτιο της 93χρονης οι συγγενείς της.

Στο εξοργιστικό κλιπ που δημοσιεύουν πολλά διεθνή ΜΜΕ, η 26χρονη Ντόντια Σόνρα Άρινγκτον εμφανίζεται να ξεσπά στην άτυχη γυναίκα επειδή λερώθηκε κάνοντας πάνω της την ανάγκη της, και να τη χτυπά επανειλημμένα με τη λερωμένη πάνα.

Κάποια στιγμή η υπάλληλος γραπώνει από τον λαιμό τη γυναίκα, μια χειρονομία που στην ηλικία της και με την επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας της θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό ή ακόμη και θάνατο.

<iframe allowfullscreen frameborder="0" width="698" height="573" scrolling="no" id="molvideoplayer" title="MailOnline Embed Player" src="https://www.dailymail.co.uk/embed/video/3172375.html"></iframe>

Η Ντόντια Σόνρα Άρινγκτον συνελήφθη και εις βάρος της ασκήθηκε δίωξη για κακοποίηση ευάλωτου ενήλικα, βασανισμό με σκοπό την πρόκληση ακραίου σωματικού ή και ψυχικού πόνου και επίθεση με σκοπό την πρόκληση σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με τη New York Post, αν η 26χρονη βρεθεί ένοχη για όλες τις κατηγορίες μπορεί να της επιβληθούν ακόμη και ισόβια.

«Βλέπετε [στο βίντεο] πόσο ευάλωτο είναι το θύμα και πώς δέχεται χτυπήματα με τη λερωμένη πάνα που μπορεί να ζυγίζει ακόμα και ένα κιλό. Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Η λαβή που κάνει στον λαιμό της, σφίγγοντάς τον, θα μπορούσε να σκοτώσει άνθρωπο, ειδικά μια 93χρονη» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Κρις Χάνσον, σερίφης της Κομητείας Τζενεσί.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ηλικιωμένη γυναίκα πάσχει από προχωρημένη άνοια και δεν μπορούσε να αντιληφθεί τι συνέβαινε τη στιγμή της κακοποίησης.

Ο Εισαγγελέας της κομητείας Τζενεσί δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ ότι αισθάνεται αποτροπιασμό και οργή για τις πράξεις της κατηγορουμένης, και επισήμανε ότι η διωκτική αρχή θα εξαντλήσει την αυστηρότητά της. 

Πηγή: protothema.gr