Τηλεόραση Ραδιόφωνο

H πρώτη τριμηνία του 2024 έχει κλείσει με άνοδο της τάξης 5,4%, σε σύγκριση με πέρσι, σε ό,τι αφορά τις αφίξεις τουριστών, ανέφερε ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής, σε δηλώσεις του το Σάββατο στην Πόλη Χρυσοχούς, ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους.

Αντιλαμβάνεστε ότι διανύουμε ένα έτος με πολλές ιδιαιτερότητες και πολλές αντιξοότητες είπε ο κ. Κουμής, σημειώνοντας πως γίνεται μεγάλη μάχη για φέτος μετά και τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου,  αλλά και τη σχετική οικονομική κρίση σε κάποιες χώρες από τις οποίες λαμβάνουμε μεγάλο αριθμό επισκεπτών.  Όλα αυτά συνθέτουν μια κατάσταση που δεν είναι τόσο εύκολη, πρόσθεσε.

Ωστόσο, συνέχισε, «τα αποτελέσματα μας ικανοποιούν, και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ακόμη μια καλή επίδοση στο τέλος του έτους», ευχόμενος να σταματήσουν όλες οι εντάσεις στην περιοχή.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε πως η αγορά του Ισραήλ που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για την Κύπρο καταγράφει μια μείωση του 26% μέχρι στιγμής , ωστόσο έχουν σημειώσει άνοδο άλλες αγορές, όπως η αγορά της Πολωνίας που καταγράφει μεγάλη άνοδο, η αγορά της Γερμανίας, και η αγορά της Ελβετίας.

Ο κ. Κουμής προέβη στις δηλώσεις στο περιθώριο του Φεστιβάλ Ψαριού στο Λατσί της Πόλης Χρυσοχούς.