Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΗΔΡ

O υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης δήλωσε ότι δεν έχει ακόμα ληφθεί η εγγυητική της αναδόχου εταιρείας για την ενιαία ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας.

«Θα δοθεί προθεσμία δύο ημερών και εάν δεν προσκομιστεί η εγγυητική, τότε θα ζητηθούν οδηγίες από τη Νομική Υπηρεσία», ανέφερε ο Υπουργός μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο.

Ύστερα από ενημερωτική συνάντηση του, χθες το απόγευμα, με την Επιτροπή Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας, για την πορεία υλοποίησης του έργου, ο υπουργός Μεταφορών επανέλαβε ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι η υλοποίηση του και ότι θα γίνει ότι είναι δυνατόν, στο πλαίσιο της νομιμότητας.

Ο κύριος Βαφεάδης σημείωσε ότι στη σύσκεψη της Δευτέρας, στο Προεδρικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε ξεκάθαρη απάντηση από την εταιρία για την καταβολή της εγγυητικής επιστολής, ώστε να μελετηθούν αμέσως τα θέματα που είχε θέσει η εταιρία.

«Προσωπικά», τόνισε ο υπουργός Μεταφορών, «θεωρούσα ότι είναι λογικός χρόνος από την Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή να ετοιμαστεί η εγγυητική, αλλά δεν την έχουν υποβάλει».

«Θα περιμένουμε», πρόσθεσε, «μέχρι την Τρίτη και μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά...».

Στη σύσκεψη, τα μέλη της Επιτροπής Ανάπτυξης Λάρνακας εξέφρασαν έντονες ανησυχίες για την πορεία των έργων.

Πηγή: ΡΙΚ