Τηλεόραση Ραδιόφωνο
2

Με μόλις μια μαθήτρια θα είναι την επόμενη σχολική χρονιά το δημοτικό σχολείο Κάμπου, με την κοινότητα να περιμένει εναγωνίως την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, κατά πόσον το σχολείο θα βάλει «λουκέτο».  

Μιλώντας στο Μέρα Μεσημέρι η κ. Χριστιάνα Χριστοφόρου, δασκάλα του σχολείου, ανέφερε ότι φέτος μόλις τέσσερις μαθητές φοιτούν στο χωριό. Οι τρεις εκ των μαθητών φοιτούν στην έκτη τάξη και φέτος αποφοιτούν, με αποτέλεσμα την επόμενη σχολική χρονιά στο σχολείο να αναμένεται να φοιτήσει μόνο μια μαθήτρια.

Οι τρεις μαθητές που αποφοιτούν, θα πηγαίνουν την νέα χρονιά στο Γυμνάσιο Λεμύθου. Πρόκειται για το πλησιέστερο Γυμνάσιο, για το οποίο απαιτείται διαδρομή μιας ώρας με το λεωφορείο. 

Όπως δήλωσε η κ. Χριστοφόρου, στο χωριό κατοικεί μια οικογένεια με ένα παιδάκι δύο ετών, ενώ γίνονται προσπάθειες να προσελκύσουν κόσμο για να μετακομίσει στο χωριό.  

Ανησυχίες εκφράζονται ότι με ένα ενδεχόμενο κλείσιμο του σχολείου, θα δημιουργηθεί ένας αποτρεπτικός παράγοντας για να εγκατασταθεί στο χωριό κάποια νέα οικογένεια. 

Στο σχολείο, όπως σημείωσε η κ. Χριστοφόρου, πραγματοποιούνται και προγράμματα για ενήλικες.