Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια των χειροβομβίδων που έχει στις αποθήκες της η ΕΦ έδωσε ενώπιον της επιτροπής ελέγχου ο  Αρχηγός της ΕΦ Γεώργιος Τσιτσικώστας, δυο περίπου μήνες μετά το ατύχημα στρατιώτη της ΕΛΔΥΚ, με χειροβομβίδα.

Οι αναφορές του Αρχηγού έγιναν στο πλαίσιο της συζήτησης ειδικής έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Υπουργείο Άμυνας, η οποία μεταξύ άλλων εντοπίζει μη τήρηση κανόνων ασφαλείας αναφορικά με αποθήκευση πυρομαχικών.

«Όσον αφορά τα πυρομαχικά, όπου η αποτελεσματικότητα τους δεν είναι εκείνη που αναγράφεται στις προδιαγραφές, είχαμε την διαβεβαίωση του αρχηγού, γίνονται όλες οι ενέργειες για την απομάκρυνση και την τελική καταστροφή τους», ανέφερε ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ, Αλέκος Τρυφωνίδης. 

Η Ελεγκτική Υπηρεσία στην έκθεση της καταγράφει, επίσης και συγκεκριμένη υπόθεση όπου γυναίκα υπαξιωματικός  αιτήθηκε να συνυπηρετήσει με το σύζυγό της στη Γαλλία, ο οποίος είναι Λοχίας και  υπηρετεί στην κυπριακή πρεσβεία στο Παρίσι, χωρίς το ΥΠΑΜ να καθορίσει  οποιαδήποτε κριτήρια ή προσόντα

«Δόθηκαν διευκρινήσεις ότι η σύζυγο του πήγε ως υπάλληλος του ΥΠΕΞ, θεωρούμε ότι αυτή διαδικασία πρέπει να θεσμοθετηθεί, μπουν κανονισμοί , να αλλάξει η νομοθεσία έτσι ώστε να μην υπάρχουν διακρίσεις αν υπάρχουν», δήλωσε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Κώστας Κώστα.

Συνάντηση ΠτΒ-ΥΠΑΜ

Θέματα Άμυνας, μεταναστευτικό και την κρίση στην Μέση Ανατολή συζήτησαν η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου και ο Υπουργός Άμυνας Βασίλης Πάλμας σε  συνάντηση, που είχαν  στην Βουλή.

«Πρέπει να βρούμε τους τρόπους να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά εκεί και όπου ήδη έχει υπάρξει πρόκληση και προνοητικά εκεί που θα πρέπει να προβλέψουμε καταστάσεις και γεγονότα», δήλωσε η κ. Δημητρίου.

«Υπάρχουν σημαντικά πολιτικά ζητήματα τα οποία θα συζητήσουμε με την πρόεδρος της βουλής και θα ανταλλάξουμε απόψεις και θα την ενημερώσω και επιμέρους θέματα που αφορούν το Υπουργείο Άμυνας και για τις εξελίξεις», ανέφερε ο κ. Πάλμας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Υπουργός Άμυνας έθεσε τις προτεραιότητες του Υπουργείου και εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την άριστη συνεργασία και τον συντονισμό των ενεργειών μεταξύ του Υπουργείου του και της Βουλής.