Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ηρε

Το Εφετείο αποφάσισε μείωση της ποινης από 9 σε 7 έτη στον Ρώσο οδηγό που καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία μετά από τροχαίο δυστύχημα που έγινε τον Νοέμβριο του 2019. 

Το Εφετείο εξετάζοντας την Έφεση κατα της ποινής η οποία καταχωρήθηκε εκ μέρους των δικηγόρων του Εφεσείοντα, Νάταλης Μιχαηλίδου και Νάγιας Ζαχαριάδη (Μιχαηλίδου & Ζαχαριάδη Δ.Ε.Π.Ε.) έκρινε, στη βάση των γεγονότων της υπόθεσης και των συνθηκών διάπραξης του αδικήματος της ανθρωποκτονίας, ότι οι συνθήκες διάπραξης εντάσσονται στα πλαίσια και το εύρος των ποινών που η Νομοθεσία έχει θέσει ως συνθήκες ακούσιας ανθρωποκτονίας. 

Το Εφετείο συγκεκριμένα σημείωσε ότι «Με δεδομένο ότι η παρούσα υπόθεση αφορά ακούσια ανθρωποκτονία και λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των μετριαστικών παραγόντων που αφορούν το πρόσωπο του Εφεσείοντος αντικειμενικά κρινόμενα αυτά δεν αντανακλούν στην επιβληθείσα ποινή”. 

Ως εκ τούτου, η ποινή κρίθηκε ως έκδηλα υπερβολική και αντικαταστάθηκε με ποινή φυλάκισης 7 ετών, ως είχαν εισηγηθεί με σωρεία λόγων έφεσης και οι συνήγοροι υπεράσπισης του εφεσείοντα, οι οποιοι τον εκπροσώπησαν και Πρωτόδικα. 

Σημειώνουμε ότι η εν λόγω απόφαση θα ανήκει πλέον στις αποφάσεις που θα αποτελέσουν προηγούμενο για υποθέσεις τροχαίων δυστυχημάτων, αφού για πρώτη φορά στην Κύπρο τέθηκε ενώπιον του Εφετείου υπόθεση ανθρωποκτονίας μετά από τροχαίο δυστύχημα, στην οποία μάλιστα η Έφεση πέτυχε μείωση της επιβληθείσας ποινής.