Τηλεόραση Ραδιόφωνο
thumbnail_image0

Πραγματοποιήθηκε σήμερα σε όλες τις πόλεις με μεγάλη επιτυχία η προγραμματισμένη 24ώρη προειδοποιητική απεργία των εργαζομένων στις εταιρείες ηλεκτρολογικών και μηχανολογικών έργων, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα Διοικητικά Συμβούλια των συντεχνιών τους, ΣΕΚ και ΠΕΟ.

Οι απεργοί εργαζόμενοι σε τοπικές γενικές συνελεύσεις αποφάσισαν ομόφωνα να καλέσουν τα Διοικητικά Συμβούλια των Συντεχνιών να συνεχίσουν τη προσπάθεια για επικαιροποίηση και υπογραφή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης «προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών».

Οι απεργοί εξουσιοδότησαν τα Συμβούλια των Συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ «να προβούν στους αναγκαίους χειρισμούς ανάλογα με τις εξελίξεις και να ανταποκριθούν σε οποιονδήποτε κάλεσμα της Μεσολαβητικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας για την επίτευξη του πιο πάνω στόχου».

Παράλληλα, αναφέρεται στην ανακοίνωση, εάν ο πιο πάνω στόχος δεν καταστεί εφικτός, οι Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων εξουσιοδότησαν τα Διοικητικά Συμβούλια των Συντεχνιών, να λάβουν οποιαδήποτε άλλα δυναμικά μέτρα για την επίτευξη του.

Αντιδράσεις από ΟΕΒ

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Εργοδοτών Βιομηχάνων χαρακτήρισε νωρίτερα απαράδεκτη την απεργία και με ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι  «κατά παράβαση των εργασιακών θεσμίων και του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων, οι Συντεχνίες “τιμωρούν” επιχειρήσεις που έχουν συνδικαλιστική παρουσία και εφαρμόζουν συλλογική σύμβαση, με στόχο να εξαναγκάσουν επιχειρήσεις που δεν έχουν συνδικαλισμένο προσωπικό να υπογράψουν μαζί τους κλαδική συλλογική σύμβαση».